Cele 4 greșeli care îți distrug plantele de apartament. Secretul pentru ghivece pline cu flori

Evită aceste greșeli când îți cumperi o plantă
Cele 4 greșeli care îți distrug plantele de apartament. Secretul pentru ghivece pline cu flori

Plantele de apartament sunt un excelent accesoriu decorativ pentru casa ta. Ele adaugă culoare și viață, îmbunătățesc calitatea aerului și sunt capabile să creeze o atmosferă de calm și liniște. Însă, este foarte important să știi cum să le îngrijești corect. Iată cele patru greşeli majore pe care multe persoane le fac. Evită-le și vei avea ghivece pline cu flori!

La ce trebuie să fii atent atunci când îți achiziționezi o plantă de apartament

Nu mai este niciun secret că plantele, indiferent dacă sunt de interior sau exterior, au nevoie de îngrijire. Însă, specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că nu toate au aceleași nevoi.

Așadar, pentru a decora o casă cu plante și a profita de toate beneficiile lor, primul și cel mai important lucru este să le alegi bine. Pentru a face acest lucru, există mai mulți factori de care ar trebui să ții cont.

Cum alegi planta perfectă pentru tine

În primul rând, este important dacă ai sau nu animale de companie, deoarece există unele plante care sunt toxice pentru ele. În al doilea rând, clima este importantă.

Există plante care nu tolerează foarte bine vremea rece și altele care se descurcă mai bine în climatele mai calde. De aceea, este foarte important să te documentezi despre floarea dorită înainte de a o cumpăra.

Cu siguranță se găsesc variante pentru toată lumea. Potrivit experților, există plante care necesită multă îngrijire, în timp ce altele sunt mai rezistente și mai ușor de întreținut.

Citește și Ce poți planta printre pomii fructiferi. Secretul grădinarilor pentru cele mai bogate recolte!

Patru greșeli pe care să le eviți atunci când aduci plante în casă

  • Nu alegi ghiveciul potrivit

Ghiveciul nu se alege doar pentru designul lui, ci și pentru funcționalitatea lui. Verifică dacă drenajul acestuia este corect și, de asemenea, dacă are dimensiunea potrivită pentru planta pe care tocmai ai cumpărat-o.

  • O așezi în razele soarelui

Dacă apar pete întunecate pe frunze, verifică dacă planta primește lumina directă a soarelui de la o fereastră din apropiere. Acestea pot fi rezultatul arsurilor solare. Soluția este de a îndepărta frunzele afectate și de a muta floarea într-un loc mai răcoros.

  • Adaugi îngrășământ plantei

Nu pune îngrășământ unei plante imediat ce ai cumpărat-o, fiindcă aceasta poate muri. Specialiștii susțin că timp de câteva luni de zile, planta nu are nevoie de nicio hrană suplimentară.

  • Pui planta lângă celelalte flori din casă

Experții susțin că noua planta se așează cât mai departe de celelalte flori din casă. Asta pentru că este posibil ca noua achiziție să aibă dăunători și astfel vor fi afectate și celelalte flori. Timp de două săptămâni ține planta în alt loc și dacă observi că totul este în regulă, o poți muta alături de celelalte flori.

Citește și Planta din bucătărie care are mai mult calciu decât laptele. E aur curat, puțini știu!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
8.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *