Ce poți planta printre pomii fructiferi. Secretul grădinarilor pentru cele mai bogate recolte

Ce poți planta printre pomii fructiferi. Secretul grădinarilor pentru cele mai bogate recolte

Grădinile cu pomi fructiferi necesită atenție, dar și o îngrijire specifică. Mereu putem afla informații noi despre acest domeniu, iar potrivit specialiștilor, există o opțiune benefică pentru spațiile goale dintre pomii fructiferi, și astăzi vom explora ce plante pot fi cultivate între acești pomi. Astfel, îți recomandăm să citești articolul pentru a descoperi mai multe despre această oportunitate la care cu siguranță nu te-ai fi gândit.

Pentru o grădină frumoasă trebuie să profiți de orice spațiu

Cu toții cunoaștem faptul că pomii fructiferi sunt cultivați de obicei doar în perioadele de primăvară și toamnă. Să crești propriile fructe poate părea o provocare complexă, așa că această pasiune necesită o atenție specială la detalii.

Când decizi să te implici în grădinăritul cu responsabilitate, trebuie să fii conștient că vei avea mai mult de făcut. Deși este o plăcere să știi că viața unui copac depinde de grija și ajutorul tău, trebuie să înțelegi că aceste responsabilități nu se încheie odată cu plantarea copacului.

Este absolut esențial să continui să-i acorzi atenție, să-l uzi regulat și să-i furnizezi hrana de care are nevoie pentru a crește sănătos. Îngrășămintele, în acest sens, sunt critice, deoarece oferă copacului nutrienții esențiali pentru a-i menține sănătatea și vitalitatea.

Cu toate acestea, experții ne amintesc că există încă oportunități pentru a mai adăuga ceva special în acest mix de provocări și recompense, iar noi îți vom dezvălui și ție cum poți ocupa spațiul dintre copaci.

Citește și: Ce să faci dacă pomii fructiferi nu mai fac roade. Trucul secret al grădinarilor

Evită să plantezi acest copac lângă pomii fructiferi

Specialiștii în domeniul pomiculturii au desfășurat cercetări ample de-a lungul anilor, concentrându-se asupra celor mai bune plante însoțitoare pentru pomi fructiferi din grădină.

Aceste plante aduc numeroase beneficii, inclusiv îmbunătățirea procesului de polenizare, aportul de azot și mulci, precum și reducerea compactării solului, a dăunătorilor și a stresului.

Un sfat important de la specialiști este de a evita plantarea nucilor în proximitatea pomilor fructiferi. Așadar, chiar dacă există o varietate de plante însoțitoare potrivite pentru pomi fructiferi, este crucial să înțelegem avantajele lor și să identificăm cei mai eficienți parteneri pentru pomii noștri.

Vezi și: Ce se poate planta de fapt între pomii fructiferi. Secretul experților pentru o grădină bogată

Cum poți contribui la dezvoltarea copacilor cu ajutorul plantelor

Atunci când vine vorba de plantele care pot fi cultivate între pomii fructiferi, există câteva opțiuni excelente care aduc numeroase beneficii. Iată pentru ce poți opta:

Plante perene erbacee

Acestea cresc rapid, oferă un excelent mulci pentru protecția solului și contribuie la îmbunătățirea polenizării. De asemenea, sunt utile pentru menținerea umidității și adăugarea de nutrienți în sol.

Culturi de acoperire

Leguminoasele precum trifoiul, mazărea, năutul, soia și altele sunt excelente culturi de acoperire, care ajută la refacerea solurilor sărăcite înaintea pomilor fructiferi. În plus, fixează azotul în sol, un nutrient esențial pentru pomi.

Florile sălbatice

Florile sălbatice precum margaretele, macii, balsamul de albine și altele sunt atrăgătoare pentru polenizatori și pot fi benefice în grădina cu pomi fructiferi.

Rozmarin și levănțică

Aceste plante au flori atrăgătoare pentru polenizatori și resping dăunătorii datorită mirosului lor. Ele sunt rezistente la secetă și pot crește bine în apropierea pomilor fructiferi.

Te poate interesa și: La ce adâncime se plantează de fapt pomii fructiferi. Regula de aur pe care trebuie să o știi

Nasturtium

Această plantă poate fi o soluție excelentă, fiind benefică în respingerea dăunătorilor. Se poate planta în apropierea altor plante fructifere si lângă legume.

Usturoi, ceapă și arpagic

Ele pot fi intercalate în apropierea pomilor fructiferi pentru a ajuta la respingerea dăunătorilor și la prevenirea bolilor.

Tufe de fructe de pădure

Arbuștii de fructe de pădure pot fi buni parteneri pentru pomii fructiferi, oferind mărăcini pentru a ține la distanță erbivorele și contribuind la biodiversitatea grădinii.

Mușețel

Poate ajuta la atragerea polenizatorilor și la îmbunătățirea solului. De asemenea, poate fi utilizat pentru ceai.

Geranium

Atrage polenizatorii și respinge dăunătorii și poate fi plantat în apropierea pomilor fructiferi, legumelor și a altor plante, contribuind la menținerea sănătății grădinii.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
9.2 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *