Cât timp se ține carnea de vită în cuptor, de fapt. Regula de aur ca să iasă foarte fragedă și gustoasă, ce trebuie să faci înainte de a o pune în tavă

Friptură fragedă de vită

Friptura de vită este una din preparatele tradiționale și rafinate pe care le putem pregăti. În special, friptura de vită la cuptor este o opțiune populară, care ne oferă o experiență culinară extraordinară. Dacă dorești să obții o friptură fragedă și savuroasă, continuă să citești și vei descoperi pașii esențiali și secretul prin care să alegi cea mai bună carne de vită.

Cum prepari o friptură fragedă de vită la cuptor

Friptura din carne de vită este deosebit de gustoasă, dar poate fi și un dezastru dacă nu știi cum să o prepari. Prepararea unei fripturi fragede de vită depinde de segmentele de carne folosite. De exemplu, mușchiul și fileul sunt bucăți de carne mai fragede, în timp ce bucățile mai fibroase, cum ar fi pulpa sau pieptul, sunt mai dure și necesită o pregătire mai atentă.

Pentru friptura de vită la cuptor, se poate folosi aproape orice parte din vită, dar pentru o textură fragedă este nevoie să știi câteva mici secrete. Iată câteva reguli de bază pentru prepararea unei fripturi fragede de vită:

  • Alegeți o bucată mare de carne, astfel încât va fi mai ușor să preveniți uscarea acesteia și veți obține o friptură fragedă. De asemenea, este important să alegeți o carne de vită de calitate superioară. Carnea tânără și de calitate superioară, cum ar fi mușchiul sau fileul, sunt cele mai bune opțiuni.
  • Pentru a vă asigura că friptura de vită este coaptă uniform, este important să păstrați carnea la temperatura camerei. Lăsați carnea să se odihnească două ore înainte de coacere.
  • Condimentați carnea cu sare și piper după gust și un amestec de condimente. Presărați condimentele pe ambele părți ale fripturii pentru a vă asigura că are un gust delicios.
  • Asigurați-vă că utilizați o tavă termorezistentă în timpul coacerii fripturii pentru a vă asigura că este coaptă uniform.

Vezi și Singurul aliment care are mai multă vitamina C decât lămâia. Nutriționistul Mihaela Bilic l-a dezvăluit

Temperatura de coacere

  •  Coaceți friptura la 200 °C , pentru 20 de minute, pentru a sigila sucurile în interior, apoi reduceți temperatura la 180°C și coaceți încă 30-45 de minut.
  • În medie, pentru fiecare jumătate de kilogram de carne, se coace timp de aproximativ 20-30 de minute în cuptorul preîncălzit.
  • Sigilarea bucății de carne se poate face și în tigaie: prăjiți carnea, timp de 3-4 minute, pe fiecare parte, apoi o dați la cuptor.
  • Pentru o friptură medie, gătiți carnea la o temperatură internă de aproximativ 63-71 °C . Pentru a măsura temperatura, folosiți un termometru alimentar care poate fi introdus în partea cea mai groasă a cărnii. Un alt truc pentru ca friptura să fie fragedă, este să introduceți în cuptor, în primele 30 de minute, un vas cu apă.
  • După ce ați terminat de copt friptura, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se odihnească timp de 10-15 minute, acoperită cu folie de aluminiu, înainte de a o tăia. Acest lucru va permite sucurilor să se distribuie uniform în friptură și va ajuta la menținerea frăgezimii și suculenței.

Vezi și Greșeala pe care mulți români o fac la micul dejun. Obiceiul poate aduce câteva kilograme în plus, nutriționistul spune clar ce trebuie evitat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Cum alegi vinul potrivit pentru masa de Crăciun: recomandări de la expertii Unvinpezi.ro

Casa și grădina ta: decor și îngrijire

Cum alegi vinul potrivit pentru masa de Crăciun: recomandări de la expertii Unvinpezi.ro

Sărbătorile de iarnă înseamnă mese îmbelșugate, momente petrecute alături de cei dragi și preparate tradiționale care nu lipsesc din nicio casă, de la sarmale și…
Super Tasting pe harta României – un tur național de degustări premium, semnat Paharnicul.ro și Unvinpezi.ro

Utile

Super Tasting pe harta României – un tur național de degustări premium, semnat…

Două platforme dedicate vinului de calitate, Paharnicul.ro şi Unvinpezi.ro, au lansat, începând cu luna mai 2025, „Super Tasting”, un tur naţional de degustări premium, care…
Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…