Piftie de porc ca acum 100 de ani. Ingredientele secrete pe care le foloseau gospodinele în trecut. Ieșea delicioasă

Piftie de porc ca acum 100 de ani

Puține gospodine știu să facă piftie așa cum se făcea acum 100 de ani. Bunicii noștri savurau acest preparat delicios, dar și sănătos. Noi am obținut rețeta perfectă de piftie și suntem dispuși s-o împărțim cu voi!

Piftie de porc ca acum 100 de ani

Piftia este nelipsită de pe masa românilor de Crăciun, dar și de Revelion. Este un preparat delicios, dar destul de pretențios și nu sunt multe gospodine care știu să îl prepare ca la carte.

Piftia are câteva secrete pe care trebuie să le cunoașteți. Doar așa veți reuși să faceți un preparat perfect și aveți șansă să deveniți un adevărat master chef, cel puțin în familie și printre prieteni. Vezi în rândurile de mai jos rețeta pentru piftie, dar și pentru caltaboși. În plus, te vom învăța cum să faci și celebrul șorici fript.

Piftie de porc ca acum 100 de ani
Piftie de porc ca acum 100 de ani

Cum se face piftia perfectă

Aveți nevoie de 4-6 picioare de porc, 2 urechi, 2 codițe, le spălați, le curățați. Apoi sunt puse în apă pe foc și când au dat în clocot aruncați apa. Apoi le mai spălați odată cu apă rece, le puneți iarăși în apă ca să fiarbă, cu o căpățână de usturoi, o ceapă, câteva boabe de piper. La 3 kg picioare se pun 6 litri apă. Citește și Cartofi noi cum nu ai mai mâncat vreodată. Rețeta care te va cuceri. E secretul de top al marilor bucătari

Se fierb bine, până ce carnea va pica de pe oase. Când se întâmplă asta, trageți oala de pe foc, lăsați să se răcească puțin. Luați usturoiul, îl pisați, strecurați zeama, puneți usturoiul în ea și strecurați din nou printr-o strecurătoare deasă ca să iasă limpede. Carnea o așezați în farfurii, turnați zeama deasupra și lăsați să se răcească. Să nu acoperiți până nu s-a închegat.

Caltaboșii

Iată și rețeta rapidă de caltaboși! Ia 500 gr. carne slabă de porc de tocătură și 100 gr. slănină, 30 gr. orez, sare, piper, ceapă rasă, enibahar, coconari. Toci carnea și slănina, moi cu 100 gr. zeamă de carne, amesteci iarăși, pui și celelalte elemente; amesteci din nou. Citește și Secretul pentru ca bulionul să reziste până la un an fără să facă mucegai. Ce trebuie să faci când îl fierbi

Ai nevoie de celebrele mațe de caltaboș, pe care le cureți și le speli bine, le lași să se usuce, apoi introdu tocătura umpli până la 15 centimetri, legi deschizăturile și pui să fiarbă până ce cârnatul are umflătura caracteristică. Se mănâncă cald.

Șorici fript

Iată și cum se face șoriciul fript! Se ia o bucată sănătoasă de șorici și se pune într-o cratiță peste apă fierbinte. Când șoricul s-a înmuiat, acesta trebuie crestat bine și pus la fript. Se stropește mereu în grăsimea ce se topește peste el. Această friptură se dă la masă cu varză roșie, sau acră, cu cartofi sau alte zarzavaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…