Ingredientul pe care să-l adaugi în pilaf pentru un gust deosebit. Rețeta pe care trebuie să o încerci, îi dă o savoare aparte

Ingredientul pe care să-l adaugi în pilaf pentru un gust deosebit

Pilaful este un fel de mâncare ușor de pregătit, este gata destul de repede și, cel mai important, este și sățios. Poate fi mâncat ca fel principal sau ca garnitură pentru diferite tipuri de fripturi sau alte feluri de mâncare. Tu știi să îl pregătești corect? Îți spunem mai jos câteva trucuri pentru ca acesta să aibă un gust deosebit.

Cum să pregătești un pilaf excelent. Ingredientul care face diferența

Dintre multitudinea de rețete pe care le știu gospodinele cea de pilaf este una dintre cele mai simple. Nu necesită foarte multe ingrediente și se prepară și foarte repede. La final obții un fel de mâncare potrivit pentru orice moment al zilei, este sățios, gustos, dar și sănătos în același timp.

Există un ingredient pe care ar trebui să îl adaugi în pilaf, însă nu multe persoane se gândesc să facă asta. El schimbă atât gustul, cât și textura pilafului, iar rezultatul întrece orice fel de așteptare. Așadar, asigură-te că ai la îndemână și o linguriță de parmezan atunci când începi să pregătești pilaful.

Ingrediente necesare: 250 grame de orez, 250 grame de ciuperci, o ceapă, un morcov, o jumătate de ardei roșu, 900 ml de apă, o linguriță de parmezant, sare, ulei.

Vezi și – Cât orez se pune la pilaf ca să iasă gustos. Ce adaugă Jamila la final pentru o aromă unică

Rețetă pentru pilaf

Mai întâi pregătește legumele: ceapa, ardeiul și ciupercile se toacă mărunt, morcovul se dă prin răzătoare. Pune ceapa la călit, apoi adaugă morcovul, ardeiul și ciupercile. Lasă totul să se călească timp de câteva minute, apoi pune și cele 250 de grame de orez. Mai lasă totul la călit timp de două minute, apoi toarnă apa. Lasă la fiert pentru 20 de minute, iar parmezantul adaugă-l la final, alături de sare.

Așadar, în aproximativ o jumătate de oră te vei putea bucura de un pilaf cu un gust deosebit. Îl poți savura ca fel principal sau ca garnitură alături de friptură.

Sfat de la Mihaela Bilic în ceea ce privește prepararea orezului

Potrivit nutriționistului, una dintre regulile de bază atunci când pregătești un risotto italian autentic este să nu speli orezul înainte de a-l găti deoarece amidonul în exces care se află pe boabele de orez va îngroșa lichidul.

„3 reguli pentru un Risotto reușit. Ne place tuturor, este cremos și delicios, ține de foame și nu are gluten. Există Risotto într-o multitudine de variante (cu fructe de mare, cu legume, cu brânză) și se prepară cu un orez special (Arborio sau Carnaroli). Este diferit de pilaful nostru tradițional și la gust și la aspect, și prin ingrediente și ca metodă de gătit. Iată 3 secrete de care să țineți cont pentru un Risotto reușit: Nu spălați orezul înainte de a-l pune în cratiță, amidonul care există pe boabe este responsabil de textura cremoasă a preparatului. Dacă spălați orezul, pierdeți aderența dintre boabe, amidonul este cel care le ține ‘legate’”, a transmis Mihaela Bilic în mediul online.

Vezi și – Ce să faci cu orezul înainte de a-l pune la fiert. Gospodinele iscusite fac asta și nu se mai lipește de oală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…