Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor de Sărbători. Aperitivul apreciat de mulți dintre noi poate fi făcut după multe rețete, însă puține gospodine știu care este secretul pentru un gust absolut delicios. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa de salată de boeuf. Iată ce să pui în acest preparat ca să aibă un gust extraordinar.
Ce să pui în salata de boeuf ca să iasă absolut delicioasă
Crăciunul, una dintre cele mai importante sărbători ale creștnătății, se apropie cu pași repezi, iar gospodinele sunt cu pregătirile în toi.
Citește și: Cât se țin la cuptor ardeii umpluți de post. Trucul lui Florin Dumitrescu pentru un gust desăvârșit
În aceste zile se pregătesc bucatele delicioase care vor fi nelipsite de pe masa festivă. Printre preparatele cele mai așteptate se numără fără îndoială, și salata de boeuf.
Chef Florin Dumitrescu este cunoscut pentru rețetele sale pe care nu ezită să le împărtășească cu fanii pe rețelele de socializare. Celebrul bucătar are un secret pentru salata de boeuf. Acesta constă în prepararea maionezei care se amestecă separat de restul ingredientelor.
Fostul jurat de la Chefi la cuțite alege să adauge prima oară murăturile și abia apoi restul legumelor. Acest lucru îi oferă preparatului un gust savuros.
În plus, Florin Dumitrescu recomandă ca ingredientele să fie întotdeauna reci atunci când sunt amestecate cu maioneza. În cazul în care nu se respectă acest detaliu important compoziția se va înmuia și se va strica.
Salată de boeuf, rețeta lui Florin Dumitrescu
Ingrediente
- 400 ml de ulei de floarea soarelui
- 300 grame de cartofi fierți
- 300 grame de pulpă de vită
- 150 grame de morcovi fierți
- 80 grame de mazăre fiartă
- 80 grame de ardei gras murați
- 80 grame de castraveți murați
- 4 ouă
- 2 linguri de muștar
- sucul de la o lămâie
Cum se prepară
Primul lucru care trebuie făcut este să punem la fiert carnea și legumele cu puțină sare. După ce s-au fiert, se scot din oală și se lasă la răcit. Ulterior, se taie aceste ingrediente în cuburi cât mai mici și se pun deoparte.
Pentru maioneză, se amestecă 2 gălbenușuri cu muștar, suc de lămâie și ulei de floarea-soarelui. Toarnă uleiul în fir subțire pentru emulsionare. Maioneza se păstrează la rece, la frigider, până la momentul finalizării rețetei.
Apoi amestecă bine toate ingredientele tocate cu maioneza și murăturile. Pune salata de boeuf pe un platou sau într-un bol și decoreaz-o după gustul și preferințele tale.
Chef Florin Dumitrescu spune că preparatul va ieși delicios dacă sunt repectați cu strictețe pașii indicați.