Greșeala uriașă care strică orice friptură. De asta iese uscată și fără gust

Greșeala uriașă care strică orice friptură

Greșeala uriașă care strică orice friptură. Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar gospodinele sunt pe ultima sută de metri cu făcutul cumpărăturilor pentru masa de Crăciun. Una dintre vedetele culinare ale sărbătorii este fără doar și poate friptura de porc. Gătitul friputrii de porc la cuptor nu este însă atât de simplu pe cât pare.

Dacă nu respecți anumiți pași, ai toate șansele ca preparatul tău să iasă fad și fără gust. Și nimeni nu își dorește asta la un eveniment atât de important. Este o grșeală pe care bucătăresele cu experiență știu cum să o evite.

Greșeala uriașă care strică orice friptură

Masa de Crăciun nu este completă fără tradinționala friptură de porc făcută la cuptor. Rețete pentru acest preparat sunt nenumărate, iar fiecare dintre ele promite gustul perfect. Doar că pe lângă ingredientele folosite trebuie să respecți anumiți pași pentru a nu risca să strici gustul fripturii.

Există un truc la care gospodinele cu experiență apelează de fiecare dată atunci când gătesc friptură de porc la cuptor. Secretul constă în faptul că după ce o scoți de la frigider, carnea nu trebuie pusă la cuptor imediat. Temperatura este un amănunt extrem de important. Trecerea bruscă a cărnii de la rece la fierbinte, face ca preparatul final să își piardă din gust și din suculență.

Așadar, este indicat ca după ce scoți carnea din frigider să aștepți 30 de minute astfel încât aceasta să ajungă la temperatura camerei, abia mai apoi poți să o gătești după rețeta favorită.

Nu găti carnea la foc mare

O altă greșeală destul de des întâlnită este pregătirea cărnii de porc fără ca ea să fie scursă bine de surplusul de apă rămas după spălare. De aceea este bine ca bucata de carne să fie ștearsă cu un prosop de bucătărie sau un șervețel.

Este important să nu gătești carnea de porc la flacără mare, deoarece riști ca la exterior să fie prea făcută sau arsă, iar la interior crudă. Cel mai bun mod de a găti carnea este la foc mic și să întorci bucata de friptură de mai multe ori în timpul gătirii.

De asemenea, un ingredient care trebuie evitat este uleiul de măline. Acest tip de ulei are un punct de ardere destul de jos, care dacă este depășit devine toxic. De aceea, este bine ca atunci când gătești carne, să folosești un ulei cu un punct de ardere ridicat, precum uleiul de palmier sau uleiul de floarea soarelui.

Citește și: „Condimente care fac mai gustoasă carnea de porc. Îi dau o savoare aparte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Super Tasting pe harta României – un tur național de degustări premium, semnat Paharnicul.ro și Unvinpezi.ro

Utile

Super Tasting pe harta României – un tur național de degustări premium, semnat…

Două platforme dedicate vinului de calitate, Paharnicul.ro şi Unvinpezi.ro, au lansat, începând cu luna mai 2025, „Super Tasting”, un tur naţional de degustări premium, care…
Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…