De ce ar trebui să presari mereu bicarbonat de sodiu peste carne înainte de a o prăji. Trucul te va cuceri

De ce ar trebui sa presari mereu bicarbonat de sodiu peste carne

O friptură reușită este întotdeuna fragedă și suculentă, rumenită, însă fără a fi uscată la exterior. Pentru a obține o porție de friptură delicioasă, este nevoie să ții cont de câteva trucuri, iar aliatul tău de nădejde poate fi banalul bicarbonat de sodiu. Ce se întâmplă dacă îl presari peste carne înainte de a o găti.

De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carne înainte de a o găti

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai folosite ingrediente din locuință. Se utilizează atât ca remediu casnic și ca soluție de curățare, cât și la gătit, la numeroase rețete. Bicarbonatul are atât rolul de a face aluatul să crească, atunci când este adăugat în prăjituri sau deserturi, cât și de a ajuta unele alimente să se gătească mai repede.

Atunci când vine vorba despre carne, cea de vită și cea de porc pot avea nevoie de timp mai îndelungat de gătire, pentru a fi fragede. Cu toate acestea, rezultatul nu este întotdeauna cel așteptat, însă dacă folosești bicarbonat de sodiu, lucrurile se schimbă.

Citește și: Secretul pentru cea mai suculentă friptură. Ce să adaugi lângă carne, înainte de a o băga la cuptor. Trucul de aur

Presară bicarbonat pe bucata de carne pe care urmează să o gătești și dă-o la frigider pentru cel puțin două ore. Acest ingredient are rolul de a frăgezi carnea, iar atunci când o vei găti, vei obține o friptură fragedă și suculentă. Înainte de a prăji carnea, îndepărtează bicarbonatul rămas cu un jet de apă rece, după care poți găti carnea în tigaie sau la cuptor.

De ce ar trebui sa presari mereu bicarbonat de sodiu peste carne 1
Bicarbonatul de sodiu ajută la frăgezirea cărnii

Carnea nu trebuie să fie rece atunci când o gătești

Unul dintre motivele pentru care friptura iese tare și uscată este că prăjești carnea luată direct de la frigider. Indiferent că este de pui, curcan, vită sau porc, bucata de carne trebuie să fie la temperatura camerei atunci când ajunge pe tigaie sau pe grătar, nu direct din frigider. Dacă pui carnea rece la gătit, fibrele se vor contracta, din cauza diferenței mari de temperatură, iar friptura va fi tare și imposibil de mâncat.

Pe lângă bicarbonatul de sodiu, și sarea ajută la frăgezirea cărnii și îi potențează gustul. Presară sare din belșug peste bucățile de carne pe care urmează să le gătești, dar și după ce le-ai luat de pe foc. O friptură de vită, de exemplu, va fi mult mai fragedă și mai gustoasă dacă presari puțină sare grunjoasă după ce ai luat-o de pe foc.

În ceea ce privește carnea pe care o fierbi pentru supă sau ciorbă, tot bicarbonatul de sodiu poate fi aliatul tău de nădejde. Fie că faci supă din carne de pasăre, de porc sau de vită, o linguriță de bicarbonat adăugată în apa în care fierbe carnea va grăbi procesul termic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…