Câte minute trebuie frământat aluatul de cozonac. Semnul care arată că este gata. Ce trebuie să apară pe cocă

Câte minute trebuie frământat aluatul de cozonac

Cozonacul este fără doar și poate desertul așteptat de toți românii în ziua de Paște. Însă prepararea acestui desert este adesea considerată migăloasă și care necesită mult timp. Iar aluatul pentru cozonac este cu siguranță cea mai dificilă etapă. Ca să îți ușurezi munca, există însă anumite trucuri pe care pe care ar trebui să le știi. Este necesar să cunoști cu exactitate câte minute trebuie frământat aluatul, asttfel încât să fii sigur că va ieși pufos, aromat și foarte delicios.

Câte minute trebuie frământat aluatul de cozonac

A face cozonac este o adevărată artă. Necesită răbdare, iubire și ingrediente de cea mai bună calitate. Iar aluatul este cel mai important atunci când faci cozonac. Toate gospodinele își doresc un cozonac bine crescut, pufos, și copt fix atât cât trebuie, însă nu multe dintre ele reușesc să obțină ceea ce își doresc.

Totul pleacă de la aluat. Dacă este frămânatat cu simț de răspundere și atât cât trebuie, ai toate șansele ca desertul tău să iasă ca la carte. Dacă vei respecta aceste trucuri, cu siguranță în ziua de Paște vei primi doar laude din partea celorlalți membri ai familiei.

Iată, așadar, metodele prin care afli foarte simplu dacă aluatul tău este gata.

Citește și: „Cozonacul se coace cu ventilație sau fără? Detaliul esențial pe care trebuie să-l știi pentru a ieși perfect

Frămânatatul aluatului poate dura zeci de minute, însă după 10-12 minute de frământat corespunzător, poți fi destul de încrezător că aproape ai terminat. Trebuie să știi că aluatul, pe măsură ce îl frămânți, devine tot mai fin. Trebuie frământat bine pentru a se dezvolta rețeaua de gluten și să se reactiveze drojdia din el. Când e complet frământat, vei vedea că este neted și foarte ușor lipicios la atingere. În plus, aluatul dă semne că este gata, atunci când pe suprafața lui apar bule.

Un alt aspect important este să verifici dacă aluatul își păstrează forma. Un truc în acest sens este să aduni aluatul în formă de bilă și să îl ridici în aer pentru câteva secunde. Dacă își păstrează forma de bilă, înseamnă că legăturile de gluten sunt puternice.

De asemenea, poți aplica testul elasticității. Trebuie doar să apeși cu degetul pe aluat, iar dacă revine la forma inițială, este perfect. Atunci îl poți lăsa liniștit să se odihnească.

Cât trebuie lăsat aluatul la dospit

După ce ai terminat de frământat, trebuie să lași aluatul la dospit la temperatura camerei (peste 22-23 de grade), pentru a-și mări volumul. Întregul proces poate dura de la 2-3 ore până la 10-12 ore, în funcție de temperatura camerei și de cât de energic ai frământat aluatul.

Citește și: „La ce temperatură se coace cozonacul. Cum îţi dai seama dacă este crud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…