Secretul celor mai pufoase gogoși. Ce trebuie să faci de fapt pentru un aluat dospit corect. Așa vor ieși mai bune ca la gogoșerie

Secretul celor mai pufoase gogoși. Ce trebuie să faci de fapt pentru un aluat dospit corect. Așa vor ieși mai bune ca la gogoșerie

Gogoșile sunt unele dintre cele mai iubite deserturi din bucătăria româmească. Sunt pe placul tuturor, se fac ușor, din ingrediente la îndemână și le poți savura atât simple, cât și pudrate cu zahăr sau umplute cu gem sau ciocolată. Care este secretul celor mai pufoase gogoși și ce să faci pentru ca aluatul să crească.

Acesta este secretul celor mai pufoase gogoși

Atunci când ai poftă de un desert delicios, ușor de făcut în casă, din ingrediente pe care le ai deja, gogoșile reprezintă o variantă excelentă. Le poți face după rețeta clasică, dar și de post, cu sau fără umplutură și pot fi savurate atât calde, cât și reci. Pentru a obține gogoși precum cele cumpărate, trebuie să ții cont de câteva trucuri.

Citește și: Așa prepari cele mai gustoase gogoși pe care le-ai mâncat vreodată. Sunt un deliciu, fragede și super pufoase. Ingredientul secret pe care să-l adaugi

Dospirea aluatului este extrem de importantă pentru un rezultat ca la carte. La fel ca în cazul cozonacului, aluatul pentru gogoși are nevoie de o dublă dospire. Astfel, după ce întinzi coca și o tai în forma în care vrei să obții gogoșile, vei mai lăsa încă o dată aluatul la dospit înainte de a prăji gogoșile. Astfel, ele se vor umfla și vor ieși pufoase și aerate.

Rețetă clasică de gogoși

Ingrediente:

  • 350 ml lapte
  • 500 g făină
  • 2 gălbenușuri
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 10 g drojdie uscată
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru decor

Citește și: Gogoși de post, rețeta simplă. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat pentru a ieși pufoase și aromate

Mod de preparare:

Cerne făina într-un bol încăpător. Încălzește puțin laptele și pune câteva linguri de lapte călduț într-un vas, împreună cu drojdia, o lingură de zahăr și una de făină, pentru a face o maia. Restul de lapte amestecă-l cu gălbenușurile și zahărul vanilat. Când maiaua a crescut, pune-o peste făină, împreună cu celelalte ingrediente.

Frământă un aluat, mai întâi cu lingura, apoi cu mâna, până când devine suplu și nu se mai lipește de mâini. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă la dospit 30-40 de minute. După ce aluatul a crescut, întinde-l pe blatul de lucru pudrat cu făină. Întinde o foaie de aproximativ jumătate de centimetru grosime și taie gogoșile după forma și dimensiunea dorită. Le poți face rotunde sau romburi.

Citește și: Cum faci cele mai pufoase gogoși cu bere. Pașii pe care trebuie să-i urmezi, ies delicioase. Rețeta simplă de post

După ce ai tăiat aluatul, acoperă-l cu un prosop curat și mai lasă-l la dospit încă 20-30 de minute. În acest fel, gogoșile vor crește și se vor umfla. Pune un vas cu ulei la încins și prăjește gogoșile până când devin aurii. Acestea se vor întoarce singure de pe o parte pe alta, când sunt rumenite. Scoate-le pe hârtie de bucătărie, pentru a scăpa de excesul de ulei, iar după ce s-au răcit, le poți pudra cu zahăr sau le poți umple cu ciocolată sau gem, folosind o seringă de patiserie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…