Ce să adaugi în carnea tocată pentru ciorba de perișoare. Așa se vor topi în gură

Ciorba de perișoare reprezintă unul dintre cele mai iubite preparate culinare ale românilor, indiferent de zona din care se trag. Gospodinele se dau mereu peste cap să facă cea mai bună astfel de ciorbă, însă un ingredient, chiar cel principal, și anume perișoarele, le dau bătăi de cap. Totuși, există un truc simplu care te va ajuta să ai perișoare care nu se fărâmă, dar să fie în același timp și pufoase și gustoase.

Ce să adaugi în perișoare pentru a nu se fărâma

Perișoarele sunt delicioase și foarte populare în bucătăria românească. Totuși, sunt cazuri în care acestea se fărâmă în timpul fierberii în ciorbă. Ca să nu mai pățești nici tu acest lucru, trebuie să ști că sunt unele sfaturi care trebuie urmate cu strictețe. La final, cu siguranță te vei bucura de rezultatul obținut.

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare încă dinainte de a te apuca de ciorbă este carnea pentru perișoare. Este recomandat să folosești carne cu un conținut moderat de grăsime, dacă vrei să obții perișoare moi, dar bine închegate. Cele mai bune opțiuni sunt carnea de porc și cea de vită. Le poți și combina, pentru un rezultat mult mai interesant.

Secretul pentru ca perișoarele să nu se fărâme este folosirea unui agent de legare. Gospodinele care știu acest lucru folosesc pesmet sau pâine înmuiată în lapte sau apă. Acestea vor ajuta la absorbția umidității și la menținerea coeziunii perișoarelor. Asigură-te că amesteci bine ingredientele pentru a asigura o distribuție uniformă a agenților de legare. Un alt aspect esențial este manipularea cu grijă a compoziției pentru perișoare. Evită amestecarea excesivă a cărnii, deoarece acest lucru poate duce la o textură mai densă și la fărâmițarea perișoarelor. Amestecă ingredientele doar până când se combină și formează o masă omogenă.

Dimensiunea și forma perișoarelor pot influența și ele rezultatul final. Optează pentru perișoare de dimensiuni medii, astfel încât să se gătească uniform și să rămână moi. Nu pune prea multă presiune pe ele atunci când le rotunjești între palme, ca pe niște bile. În timpul gătirii, asigură-te că focul nu este prea puternic, ci mediu sau chiar mic, pentru că o flacără prea mare poate face ca perișoarele să se fărâme în timpul gătirii. Amestecă cu grijă în recipientul în care faci ciorba de perișoare, pentru a nu le afecta pe acestea.

Ingredientele necesare pentru ciorba de perișoare

Dacă vrei să faci și tu ciorbă cu perișoare, dar este prima oară, poți urma rețeta celebrei bucătărese Gina Bradea. Vei avea nevoie de o ceapă, 1-2 morcovi, un ardei gras, o bucată de țelină, 300 ml de suc de roșii sau o cutie ori borcan de roșii cuburi, sare, piper, ardei iute, borș, pătrunjel și leuștean verde pentru ciorbă. Adaugă legumele în oală, după ce le-ai tocat mărunt pe toate, călește-le până se înmoaie puțin, adaugă apa și bulionul și lasă să fiarbă.

Când ciorba este aproape de final, adaugă perișoarele formate în prealabil și lasă-le să fiarbă. Îți vei da seama că ciorba este gata și perișoarele sunt fierte atunci când le vei vedea la suprafața ciorbei. Stinge focul și acoperă oala cu un capac și las-o la odihnit, dar nu înainte de a o asezona cu verdeață proaspătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…