Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur. Ce rugăciune puternică e bine să spui către Sfântul Ioan, apărător al celor ne­căjiți, pe 27 ianuarie

Unde se află moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur
Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur. Ce rugăciune puternică e bine să spui către Sfântul Ioan, apărător al celor ne­căjiți, pe 27 ianuarie

Pe data de 27 ianuarie creștinii ortodocși sărbătoresc Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur. În calendar este sărbătoare cu cruce neagră. Potrivit religiei, aceste Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur sunt făcătoare de minuni și îndeplinesc cele mai arzătoare dorințe. Se spune că cei care se roagă la acest sfânt nu vor mai avea parte de necazuri.

Cine a fost Sfântul Ioan Gură de Aur

Sfântul Ioan Gură de Aur a fost izgonit de două ori din scaunul patriarhal, însă a fost chemat înapoi ulterior. A treia oară a fost trimis la Cucus. A murit în anul 407 la Pitius și a fost îngropat în Comane.

În anul 437 unul dintre ucenicii a ajuns Patriarh de Constantinopol și i-a cerut voie împăratului bizantin Teodosie să aducă în Constantinopol trupul Sfântului Ioan Gură de Aur. După patru ani creștinii au reușit să aducă trupul lui Ioan Gură de Aur în Imperiul Bizantin. Ulterior, moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost duse mai întâi în Biserica Sfântului Apostol Toma, apoi la Biserica Sfânta Irina. Apoi Moaștele au fost duse în Biserica Sfinții Apostoli. Atunci când au fost așezate în biserică Sfântul Ioan a grăit: “Pace tuturor”. Racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur a fost îngropată în Sfântul Altar, lângă Moaștele Sfântului Grigorie Teologul.

Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur. Ce rugăciune puternică e bine să spui pe 27 ianuarie

Creștinii ortodocși care își doresc să scape de necazuri, dar și cei care doresc să li se îndeplinească dorințele rostesc pe 27 ianuarie rugăciunea către Sfântul Ioan Gură de Aur.

„O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică.

Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *