Ai preparat greșit până acum ceaiul. De ce nu ar trebuie să fierbi niciodată apa

Când se adaugă laptele
Ai preparat greșit până acum ceaiul. De ce nu ar trebuie să fierbi niciodată apa

Jane Malyon, în vârstă de 66 de ani, conduce o companie care vinde ceai ;i dezvăluie că există un secret pentru a pregăti ceașca perfectă. Ea a explicat unde greșesc oamenii atunci când vine vorba de prepararea unei infuzii delicioase.

Cum se prepară corect ceaiul. Sfatul de la un expert în domeniu

Un expert în ceai a declarat că mulți oameni își fac ceaiul greșit. Există un truc pentru a face ceașca perfectă. Potrivit specialistului, dacă pui mai întâi laptele, cu siguranță greșești.

Jane Malyon a încercat sute de ceaiuri diferite, precum și biscuiți, gemuri și sandvișuri triunghiulare. Ea ține, de asemenea, conferințe despre cum să faci ceaiul perfect și a împărtășit câteva dintre sfaturile sale de top pentru a savura ceașca perfectă. Totul pentru a marca Ziua Națională a Ceaiului de vineri, 21 aprilie.

Jane a adăugat că nu trebuie să fierbi din nou apa din fierbător, potrivit dailystar.co.uk. De asemenea, ea crede că ar trebui să înmoi un biscuit și este convinsă că ceaiul are cel mai bun gust atunci când este făcut într-un ceainic.

„Ceaiul este în sângele nostru britanic. Dacă ceva nu a mers bine, pur și simplu pui ceainicul pe foc – este reacția noastră la orice”, spune Jane.

Vezi și – Cum se prepară ceaiul de ghimbir. Este eficient în prevenirea și tratarea răcelilor

Ceaiul nu se prepară niciodată la cuptorul cu microunde

Jane mai dezvăluie că o ceașcă bună de ceai nu va necesita niciodată utilizarea unui cuptor cu microunde. Dar, în opinia ei de expert, pentru a prepara cu adevărat ceașca perfectă, ar trebui să folosești un ceainic și ceai din frunze.

Jane a spus că nu este vorba doar de rezultatul final, ci și de „ritualul” preparării ceaiului. Iar dacă se face în acest fel, acesta are și un gust mai bun.

„Dacă puteți, încălziți mai întâi oala/ceainicul înainte de a pune ceaiul în ea. Învârtiți puțină apă fierbinte astfel încât să fie fierbinte și aburindă pentru cel mai bun gust”, mai spune ea.

Jane mai spune că apa nu trebuie să fiarbă complet înainte de a fi pusă în ceașcă. În schimb, ar trebui să o oprești chiar înainte să fiarbă sau să așteaptă și folosește-o imediat după, pentru a evita scalparea frunzelor.

„Odată fiert, oxigenul dispare. Nu va mai avea același gust ca apa proaspătă (n.r. dacă este fiartă apa). Multor oameni le place să pună laptele mai întâi și jură că are un gust diferit. Dar până nu adăugați laptele, nu veți ști cât de tare este ceaiul”, a mai explicat expertul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se întâmplă cu Kate Middleton și prințul William, după anunțul șocant al bolii
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *