Când intră alocațiile pe card în septembrie 2023. Pe ce dată se fac plățile

Scris de: Stan Filon

02 Sep. 2023

Când intră alocațiile pe card în septembrie 2023. Pe ce dată se fac plățile

Foarte mulți părinți din România se întreabă când intră alocațiile pe card în septembrie 2023. Pentru cei mai mulți părinți acesta este un venit foarte important.

Când intră alocațiile pe card în septembrie 2023

Fie că ne place sau nu să credem, alocațiile reprezintă un venit foarte important pentru multe familii din România. Acest venit pe care îl primesc copiii a crescut de la 1 ianuarie 2023, după ce autoritățile au decis ca sumele să fie indexate cu rata inflației.

Dacă anul trecut alocația pentru copii era de 243 de lei, iată că anul acesta a ajuns la suma de 274 de lei. Această majorare ar fi trebuit să fie mai mică, după ce Guvernul României anunțase că, la începutul lui 2023, alocațiile vor fi indexate cu rata inflației înregistrată în anul 2021, ceea ce ar fi însemnat o majorare de 12 lei. Citește și Copiii vor primi alocație din prima zi de viață. Ce prevede proiectul votat în Senat. Cât este alocația în 2023

Cand intra alocatiile pe card in septembrie 2023
Cand intra alocatiile pe card in septembrie 2023

Alocațiile au crescut de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Muncii de la vremea respectivă, Marius Budăi, a anunțat însă că alocațiile vor crește cu 10%. ”Vor creste alocațiile copiilor. Va fi o creștere un pic mai mare. Va crește de la 243 la 274 de lei (RON) și de la 600 de lei la 676 de lei (RON)”. Așadar, alocațiile au crescut cu 31 de lei.

Trebuie menționat că, în ultima perioadă, plata alocațiilor a fost făcută pe data de 8 ale lunii. Însă, dacă data de 8 pică în weekend, există posibilitatea ca banii să intre în cont fie vineri, fie luni. Plata poate întârzia, de asemenea, în funcție de volumul de muncă pe care îl are factorul poștal distribuitor. Plata alocațiilor se poate face fie prin mandat poștal, fie prin transfer bancar. În august 2023, părinții au încasat alocațiile copiilor în perioada între 8 și 10 ale lunii.

”Având în vedere zilele libere din perioada 12-15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună.

Astfel, achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează:

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu patru zile mai repede față de termenul stabilit. Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului se plătesc în perioada 8-10 august”, a scris ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pe pagina de Facebook. Citește și Ce meserie și-ar alege Bogdan Ciudoiu de la „Vorbește lumea”, dacă nu ar mai face radio și televiziune. „Este nevoie de o situație financiară extraordinară pentru o carieră în acest domeniu” EXCLUSIV

Data de 8 pică într-o zi de vineri

Ei bine, în luna septembrie părinții ar trebui să primească alocațiile celor mici pe data de 8, deoarece cade într-o zi de vineri, așadar este posibil ca alocațiile să fie plătite atunci.

Cine beneficiază de alocația lunară de la stat?

În țara noastră, alocația pentru copii se acordă lunar în baza în baza cererii formulate de unul dintre părinți și se achită până la împlinirea vârstei de 18 ani. Din OUG 133/2020, actul normativ prin care a fost introdus ajutorul, aflăm că aceștia sunt:

  • copiii preșcolari înscriși în învățământul de stat care provin din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat;
  • copiii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică, pentru acest an, 1.500 de lei (salariul minim brut pe țară este 3.000 de lei).
  • De menționat că pot primi alocația de la stat și copiii născuți în Republica Moldova, ai căror părinți dețin cetățenie română. Pentru a putea beneficia de acest ajutor de la stat, părinții trebuie să depună un dosar la Primăria localității pe a căror rază teritorială își au domiciliul în România.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
3.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *