Cartierul din București interzis pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Controversat și plin de istorie, cartierul Primăverii este un loc important din Bucureşti. Se știe că aici au locuit cei șapte șefi de stat: Carol al II-lea, Regele Mihai, Gheorghiu-Dej, Ceaușescu, Iliescu, Băsescu și Iohannis. Felul în care acest cartier s-a schimbat de-a lungul anilor, reflectă de fapt modul în care a evoluat chiar societatea românească.
Jurnalul a făcut o incursiune prin istoria cartierului Primăverii și a marcat cele mai importante momente de la înființare acestuia, până în prezent.
Contractul de vânzare-cumpărare al cartierului Primăverii a fost semnat pe 23 septembrie, în anul 1933. Documentul a fost încheiat între bancherul Aristide Blank și primarul Bucureștiului din acea perioadă, Dem I. Dobrescu. Pentru tranzacția imobilului, a intervenit regele Carol al II-lea. Atât tranzacția cartierului, cât și intervenția regelui au fost acte de corupție. Carol al II-lea a primit la schimb două imobile: unul în cartierul Primăverii, iar celălalt situat pe strada Mircea Eliade.
În cartierul Primăverii a fost linişte și pace până când și-au făcut apariția bolșevicii, în anul 1948. Aceștia au instaurat haosul, vandalizând și jefuind totul în cale. Cartierul Primăverii a primit denumirea de Cartierul „Roşu”, iar în perioada comunistă a devenit interzis. Accesul în cartier a fost permis doar demnitarilor sau celor care locuiau acolo.
Istoria s-a repetat după 45 de ani, când cartierul din București interzis pe vremea lui Nicolae Ceaușescu a fost atacat din nou. De data aceasta huliganii au vandalizat imobilele și i-au dat afară pe comunişti. Din anul 1990, cartierul devine un loc rău famat, preferat de hoți, proxeneți și prostituate. Aşa se face că, mai mulți infractori au ales să se mute în cartier, fiind atrași de renumele dobândit.
De-a lungul anilor, in cartierul Primăverii s-au luat decizii importante care au influențat soarta României. Dintre acestea, cele mai notabile sunt: