Cât a obținut la BAC Eliza Maria Iliescu, fiica celei mai în vârstă mame din România. La cât ajunge media generală

Note foarte bune obținute de Eliza Iliescu la Bacalaureat
Cât a obținut la BAC Eliza Maria Iliescu, fiica celei mai în vârstă mame din România. La cât ajunge media generală

Cât a obținut la BAC Eliza Maria Iliescu, fiica celei mai în vârstă mame din România. Adolescenta, care a fost șefă de promoție la Colegiul „Dimitri Paciurea”, a trecut cu brio peste examenul maturității, iar mama ei este tare mândră de succesul său. Chiar Adriana Iliescu a dezvăluit ce note a luat fiica sa.

Cât a obținut la BAC Eliza Maria Iliescu, fiica celei mai în vârstă mame din România

După terminarea clasei a XII-a, Eliza Iliescu declara că se simte „bine pregătită” și încrezătoare în forțele proprii pentru acest examen, iar rezultatele muncii sale din cei patru ani de liceu s-au văzut inclusiv prin faptul că a ieșit șefă de promoție, cu o medie de peste 9,50, așa cum declara chiar ea.

„Nu-mi place să mă laud cu asta! Așa că nu vă voi spune exact media mea generală. Să zicem că e de peste 9.50!”, spunea Eliza la momentul respectiv.

Și examenul de Bacalaureat pare să fi fost floare la ureche pentru fiica Adrianei Iliescu. Cea mai în etate mamă din România a dezvăluit ce note a obținut Eliza la examenul maturității.

„Fiica mea a luat 9,80 la Limba Română. De asemenea, a obținut alte două note mari, de peste 9.00, fiecare, una la Istorie și alta la celălalt opțional pentru care a decis în cele din urmă să dea examen”, a declarat Adriana Iliescu pentru impact.ro.

Eliza va urma cursurile a două facultăți

Pentru Eliza urmează acum înscrierea la facultate, iar împreună cu mama ei a stabilit că va urma cursurile a două instituții de învățământ superior.

„Eliza va face două sau poate chiar trei facultăți. Cine știe! Am studiat împreună mai multe variante, însă nu vi le putem spune, fiindcă mai pot apărea schimbări. Cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, a adăugat Adriana Iliescu.

Adriana Iliescu o va susține financiar din pensia de profesor

Deși mama adolescentei nu are posibilități financiare prea mari, va face tot posibilul ca fiica ei să își îndeplinească visul de a absolvi cele două facultăți pe care vrea să le urmeze. Din pensia ei de profesor o va ajuta să își plătească studiile.

„Știm amândouă că nu va fi simplu, dar vom merge pe calea asta! O voi ajuta să-și plătească a doua facultate din pensia mea de la Uniunea Scriitorilor. Am făcut calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet!”, a mai spus Adriana Iliescu.

La ce facultăți va merge Eliza Iliescu

Cele două facultăți la care cel mai probabil va aplica Eliza sunt cea de Litere și cea de Filosofie, după cum chiar ea a mărturisit.

„Nu am luat niciun moment în calcul varianta de a studia în străinătate. Așa că m-am oprit asupra a două variante. Este vorba despre Facultatea de Litere, dar și de cea de Filosofie. Am decis să urmez modelul mamei și cum ea a fost profesoară, asta vreau să fac și eu! Realizez că nu va fi simplu, mai ales că voi încerca să le urmez în paralel, dar îmi doresc să încerc să fac asta! Și să calc pe urmele mamei”, declara fiica Adrianei Iliescu la începutul lunii iunie.

8.6 78 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.