Unde a ales să studieze Eliza Iliescu, fiica celei mai bătrâne mame din România, cu o medie de peste 9.50 la BAC. Facultatea la care a intrat

Unde a ales să studieze Eliza Iliescu, fiica celei mai bătrâne mame din România, cu o medie de peste 9.50 la BAC. Facultatea la care a intrat

Adriana Iliescu, cea mai în vârstă mamă din România, este tare mândră de fiica sa. Eliza și-a ales drumul în viață și vrea să îi calce pe urme mamei sale. După ce a obținut o medie foarte bună la examenul de Bacalaureat, peste 9.50, adolescenta a intrat la Facultatea de Litere din cadrul Universității București. Iată ce a declarat Eliza, după ce a fost admisă la facultatea pe care și-a dorit-o.

Unde a ales să studieze Eliza Iliescu, fiica celei mai bătrâne mame din România

Eliza Iliescu a făcut-o tare mândră pe mama sa în această vară. Adolescenta a absolvit Colegiul „Dimitrie Paciurea” ca șefă de promoție, iar la examenul maturității a obținut o notă foarte bună: peste 9,50. Eliza știa încă din timpul liceului care va fi următorul pas academic și avea clar stabilite două ținte: Facultatea de Litere și cea de Filosofie.

Deocamdată a ales să o urmeze pe prima dintre ele și îi calcă astfel pe urme mamei sale, fostă profesoară de limba română. Și-a propus ca în timpul facultății să fie o studentă model și să obțină rezultate remarcabile la învățătură, la fel cum s-a întâmplat în liceu.

„Am intrat la Litere. Vreau să fiu profesoară de limba română și engleză. E o facultate frumoasă. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Univesități prestigioase din București”, a declarat Eliza Iliescu pentru Impact.ro.

De ce nu își dorește momentan Eliza Iliescu să intre și la a doua facultate

Eliza s-a gândit bine înainte dacă să se înscrie sau nu și la cea de-a doua facultate, cea de Filosofie. Motivul pentru care a stat în cumpănă îl reprezintă taxa pe care va trebui să o achite. Însă nu a renunțat definitiv la idee.

„Încă nu știu. Poate da, poate nu, rămâne de văzut”, a completat aceasta.

Mama sa, Adriana Iliescu, este dispusă să o ajute și să îi plătească taxa pentru cea de-a doua facultate, chiar dacă veniturile lor sunt modeste. Trăiesc amândouă din pensia de cadru didactic a Adrianei Iliescu, plus o indemnizație din partea Uniunii Scriitorilor.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, ne-a mai spus Adriana Iliescu.

Ce pensie are Adriana Iliescu

Fost cadru universitar, Adriana Iliescu are o pensie de aproximativ 4.000 de lei. Iar din partea Uniunii Scriitorilor primește circa 2.000 de lei, așa cum a mărturisit chiar ea.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor.

Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Nu dau amănunte, însă una peste alta nu e vorba decât despre o pensie amărâtă. Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, mărturisea Adriana Iliescu pentru IMPACT.RO.

9.5 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.