Unde a ales să studieze Eliza Iliescu, fiica celei mai bătrâne mame din România, cu o medie de peste 9.50 la BAC. Facultatea la care a intrat

Unde a ales să studieze Eliza Iliescu, fiica celei mai bătrâne mame din România, cu o medie de peste 9.50 la BAC. Facultatea la care a intrat

Adriana Iliescu, cea mai în vârstă mamă din România, este tare mândră de fiica sa. Eliza și-a ales drumul în viață și vrea să îi calce pe urme mamei sale. După ce a obținut o medie foarte bună la examenul de Bacalaureat, peste 9.50, adolescenta a intrat la Facultatea de Litere din cadrul Universității București. Iată ce a declarat Eliza, după ce a fost admisă la facultatea pe care și-a dorit-o.

Unde a ales să studieze Eliza Iliescu, fiica celei mai bătrâne mame din România

Eliza Iliescu a făcut-o tare mândră pe mama sa în această vară. Adolescenta a absolvit Colegiul „Dimitrie Paciurea” ca șefă de promoție, iar la examenul maturității a obținut o notă foarte bună: peste 9,50. Eliza știa încă din timpul liceului care va fi următorul pas academic și avea clar stabilite două ținte: Facultatea de Litere și cea de Filosofie.

Deocamdată a ales să o urmeze pe prima dintre ele și îi calcă astfel pe urme mamei sale, fostă profesoară de limba română. Și-a propus ca în timpul facultății să fie o studentă model și să obțină rezultate remarcabile la învățătură, la fel cum s-a întâmplat în liceu.

„Am intrat la Litere. Vreau să fiu profesoară de limba română și engleză. E o facultate frumoasă. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Univesități prestigioase din București”, a declarat Eliza Iliescu pentru Impact.ro.

De ce nu își dorește momentan Eliza Iliescu să intre și la a doua facultate

Eliza s-a gândit bine înainte dacă să se înscrie sau nu și la cea de-a doua facultate, cea de Filosofie. Motivul pentru care a stat în cumpănă îl reprezintă taxa pe care va trebui să o achite. Însă nu a renunțat definitiv la idee.

„Încă nu știu. Poate da, poate nu, rămâne de văzut”, a completat aceasta.

Mama sa, Adriana Iliescu, este dispusă să o ajute și să îi plătească taxa pentru cea de-a doua facultate, chiar dacă veniturile lor sunt modeste. Trăiesc amândouă din pensia de cadru didactic a Adrianei Iliescu, plus o indemnizație din partea Uniunii Scriitorilor.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, ne-a mai spus Adriana Iliescu.

Ce pensie are Adriana Iliescu

Fost cadru universitar, Adriana Iliescu are o pensie de aproximativ 4.000 de lei. Iar din partea Uniunii Scriitorilor primește circa 2.000 de lei, așa cum a mărturisit chiar ea.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor.

Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Nu dau amănunte, însă una peste alta nu e vorba decât despre o pensie amărâtă. Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, mărturisea Adriana Iliescu pentru IMPACT.RO.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
9.5 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
S-a făcut REMARCATĂ! Cum arată în partea de JOS rochia soției lui Diego Simeone
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Sfatul zilei 24 Aprilie 2024. Gemenii trebuie să se reorganizeze, iar persoanele Săgetător trebuie să...
Vin banii in luna Mai 2024 pentru 7 zodii! Vezi zodiile care vor castiga cel...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *