Câtă smântână se pune la ciorba de burtă, de fapt. De asta nu iese pufoasă și densă, secretul gospodinelor pricepute

Care este cantitatea corectă și ce fel de smântână trebuie să folosești

Scris de: Daoud Andra

13 Aug. 2023

Câtă smântână se pune la ciorba de burtă, de fapt. De asta nu iese pufoasă și densă, secretul gospodinelor pricepute

Ciorba de burtă se numără printre cele mai populare mâncăruri românești. Se găsește în meniurile majorității restaurantelor, dar poate fi preparată simplu și acasă. Dacă ții cont de câteva reguli, vei obține o ciorbă chiar mai bună decât cea de la restaurant. Câtă smântână se pune la ciorba de burtă și cu ce trebuie să o amesteci.

Trucuri pentru o ciorbă de burtă ca la carte

Dacă vrei să prepari ciorbă de burtă acasă, ai nevoie de câteva ingrediente de calitate. De asemenea, trebuie să respecți anumite reguli, pentru a obține un preparat savuros. În primul rând, cumpără burtă de vită proaspătă, nu prefiartă și congelată. Aceasta va da un gust aparte ciorbei, iar diferența este notabilă.

Citește și: Cum se face corect ciorba de burtă. Reţeta ca să iasă super gustoasă

Burta de vită curățată se găsește la măcelării și tot ce mai ai de făcut este să o pui în apă cu oțet, pentru a scăpa de mirosul specific. Gustul ciorbei de burtă este dat însă de oasele de vită, care nu trebuie să îți lipsească. Un rasol de calitate de vită va da o savoare aparte ciorbei de burtă și o consistență perfectă.

Smântâna pe care o folosești trebuie să fie cât mai grasă. Asigură-te că ai o cantitate suficient de mare de smântână, pentru a obține o ciorbă cremoasă. Dacă pui prea puțină, ciorba va fi apoasă și nu va avea consistența dorită.

Câtă smântână se pune la ciorba de burtă

Cantitatea de smântână depinde de cantitatea de ciorbă pe care o prepari. La un kg de burtă și un kg de oase de vită, este nevoie să folosești în jur de 300 g de smântână integrală și 2 gălbenușuri de ou. Atunci când servești ciorba, mai poți adăuga smântână în ea, dacă mai dorești.

Citește și: De ce să adaugi ardei iute murat în oala cu ciorbă. Efectul e fabulos, doar așa vei proceda de acum încolo

Pentru a prepara ciorba, se pun la fiert într-o oală cu apă oasele de vită. Se adună spuma care se formează și se lasă să fiarbă la foc mic. Se adaugă rădăcinoase întregi, curățate, pentru a da savoare. Burta se pune în apă cu oțet pentru a scăpa de mirosul specific, apoi se fierbe separat până când dă în câteva clocote. Se scoate, se taie fâșii și se adaugă în oala în care fierbi ciorba.

Când burta și carnea de vită sunt fierte, se dau la o parte rădăcinoasele și se finalizează ciorba. Smântâna și gălbenușurile trebuie să fie la temperatura camerei. Acestea se amestecă cu o lingură de făină, după care se pun câteva polonice din ciorbă peste ele. În acest fel, amestecul va fi adus la o temperatură mai ridicată și smântâna nu se va brânzi atunci când este adăugată în ciorba fierbinte.

Se toarnă amestecul în oală, se potrivește de sare și după ce mai dă într-un clocot, se oprește focul. Ciorba de burtă este gata și se servește cu ardei iute, oțet, smântână sau mujdei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *