Ce cartofi sunt buni pentru piure. Secretul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

Ce cartofi sunt buni pentru piure. Alegeți cartofii în funcție de ceea ce vreți să gătiți. Unii sunt buni pentru piure, alții pentru preparate la cuptor ori pentru prăjit.
Ce cartofi sunt buni pentru piure. Secretul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

Ce cartofi sunt buni pentru piure ca să faci un preparat delicios. Multe gospodine se întreabă dacă într-adevăr tipul cartofii contează foarte mult pentru prepararea unui piure savuros. Bucătarii spun că da. Astfel că pentru a prepara un piure perfect, trebuie să faci și alegerea corectă. Pentru asta, aveți mai jos câteva informații ce vă vor fi cu siguranță de folos.

Ce cartofi sunt buni pentru piure, ca să iasă pufos

Alegeți cartofii în funcție de ceea ce vreți să gătiți. Unii sunt buni pentru piure, alții pentru preparate la cupor, alții pentru prăjit. Ce cartofi sunt buni pentru piure. Ei bine, în cazul în care vreți să gătiți piure nu este recomandat să folosești cartofii roșii, ci pe cei albi. Preparatul va ieși pufos și moale, exact ca în marile restaurante.

Dacă însă vreți să gătiți cei mai buni cartofi la cuptor, trebuie să alegeți cartofii roșii pentru că vor rămâne cu o formă perfectă. În cazul ciorbelor, nu ezitați să folosiți cartofii roșii. Dacă gătiți supă, puteți apela la cartofii galbeni.

Rețetă de piure

Ingrediente:

  • două linguri de smântână (opțional)
  • sare, după gust
  • un vârf de cuțit de nucșoară (opțional)
  • 400 de g de cartofi albi
  • 120 de g de unt cu conținut mare de grăsime și o lingură de unt pentru fierbere
  • 200 de ml de lapte cald

Mod de preparare:

Primul pas este să curățați cartofii albi de coajă, să îi tăiați în cuburi și să îi puneți la fiert în apă fierbinte, în care adăugați puțină sare. După ce s-au fiert, aceștia se scurg de apă și se pun într-un bol. Deasupra adăugați untul, sarea și se zdrobiți cu un instrument special folosit pentru prepararea piureului.

Ce cartofi sunt buni pentru piure
Alegerea cartofilor este foarte importantă pentru prepararea unui piure delicios

Adăugați laptele, turnând treptat, în timp ce pasați cartofii. După ce terminați de adăugat jumătate din cantitatea de lapte se poate adăuga și smântâna, iar apoi se toarnă și restul de lapte. Trebuie să obțineți o cremă fină și pufoasă.

Beneficiile cartofului

  • Ajută la sănătatea rinichilor și a inimii. Cartoful este bogat în potasiu (543 mg/100 g) și magneziu, care stimulează contracția miocardică și previne litiaza renală.
  • Cartoful ține stomacul sănătos. Sucul proaspăt de cartofi este benefic în afecțiuniale aparatului digestiv,
  • Cartoful gătit dietetic nu îngașăFripturile și sosurile care sunt aranjate lângă piure sunt cele care duc la îngrășare, dar și cartofi care sunt gătiți în ulei mult îngrașă. Cel mai bine este să evitați asta. Consumați cartoful fier, la cuptor sau copt.
  • Ajută tenul- Un ten ars de soare pe timp de vară poate fi ușor refăcut dacă timp de 30 – 40 de minute se aplică felii subțiri de cartof crud sau straturi fine de cartofi cruzi rași
  • Sucul de cartof de scapă de hemoroizi- o cură de argiloterapie și de suc proaspăt de cartofi face posibilă vindecarea de hemoroizi. De asemenea aplicare de crèmă de tătăneasă pe zona afectată va fi ca un balsam binefăcător pentru cel în suferință.
  • Cartoful dă tărie oaselor! Cartoful are un conținutul bogat de calciu, de magneziu, de fier. Astfel, alimentul ajută la întărirea oaselor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *