Ce conține apa de la chiuvetă, de fapt. Răspunsul experților e uluitor - Ego.ro

Ce conține apa de la chiuvetă, de fapt. Răspunsul experților e uluitor

Apa de la robinet sau apa îmbuteliată? Care este mai bună pentru consum? O polemică ce pare fără sfârșit.
Ce conține apa de la chiuvetă, de fapt. Răspunsul experților e uluitor

Foarte mulți români preferă să consume apă de la robinet, fără să se gâdească ce conține aceasta, de fapt. Exsită o dezbatere perpetuă cu privire la alegerea apei îmbuteliate în detrimentul celei din rețeaua centralizată, întrucât aceasta din urmă ar conține foarte multe substanțe nocive pentru organism. Iată care este verdictul specialiștilor în această privință.

Ce conține apa de la chiuvetă, de fapt

Indiferent de locul de proveniență – lacuri, râuri sau izvoare – apa destinată consumului prezintă un conținut de săruri, minerale și oligoelemente.

Apa de la robinet provine din surse naturale, ceea ce înseamnă că are în compoziția sa elementele necesare pentru o bună funcționare a organismului, cum ar fi fierul, zincul, cuprul, calcciul, magneziul sau potasiul.

Citește și: A lăsat un pahar cu apă pe noptieră, peste noapte. Ce a descoperit dimineață a înfricoșat-o

Acestea au un rol important în dezvoltare și în metabolism, pentru buna funcționare a organelor interne, în detoxifiere și in circulația sângelui.

„Apa de la robinet, filtrată, este prima recomandare pentru consumul și hidratarea zilnică atât a copiilor, cât și a adulților. Aceasta asigură conținutul mineral necesar organismului, fără să producă dezechilibre gastrice, renale sau de altă natură, printr-un aport nepotrivit de elemente. Apa simplă și curată rămâne opțiunea generală de hidratare corectă”, declară Prof. Dr. Dan Dumitrascu, potrivit doctorulzilei.ro.

În momentul în care este distribuită către casele oamenilor, apa din rețelele orașelor este potabilă, însă se poate contamina pe traseu din cauza stării necorespunzătoare a conductelor ce fac parte din rețeaua de distribuție.

Citește și: Nu mai uda florile cu apă de la robinet. Semnele de pe plante care îți arată că faci o mare greșeală

Apa se poate contamina cu elemente nocive precum sedimente, paraziți sau metale. Pentru a fi sigur că apa care curge la robinet este bună pentru băut și gătit, poți apela la una dintre cele mai eficiente soluții: montarea unor sisteme de filtrare.

Filtrele elimină sau reduc conținutul de plumb, clorul și alți compuși, solvenții și pesticidele sau impuritățile, cum ar fi rugina și nisipul, dar și posibilii praziți. Astfel, se obține o apă bună de băut, inodoră, care își redobândește gustul nativ.

Apa minerală nu este recomandată să fie consumată zilnic

Apa minerală este o apă pură din punct de vedere microbiologic. În general, aceasta este bogată în săruri și minerale, motiv pentru care nu este recomandată pentru consumul zilnic.

”În unele cazuri, este chiar contraindicată pentru că poate contribui la evoluția unor afecțiuni. Spre exemplu, aceasta trebuie evitată in afecțiuni precum cele de sânge sau cardiace, renale, cancer, în diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregatit pentru metabolizarea unui conținut ridicat de săruri și oligoelemente. Astfel caă, în cazul lor, se recomandă o apă slab mineralizată”, a explicat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

Cu toate acestea, apa minerală prezintă și beneficii. Conține săruri, iar acestea sunt foarte bune pentru rehidratarea organismului, mai ale pe timp de vară. În plus, îți potolește mai repede setea.

Un lucru foarte important de menționat este faptul că apa îmbuteliată își pierde calitățile la câteva ore de la îmbuteliere. Mai exact, după 24 de ore de la îmbuteliere, lichidul își pierde alcalinitatea, puritatea și ionii negativi.

Este demonstrat faptul că antioxidanții se păstrează doar 24 de ore de la îmbuteliere, iar alcalinitatea se pierde în câteva zile.

Plasticul în care este îmbuteliată apa minerală este nociv

Un alt aspect de care ar trebui să ținem cont este toxicitatea plasticului în care este îmbuteliată apa. Recipientele confecționate din plastic conțin compuși extrem de nocivi și chiar cancerigeni. Dacă te uiți mai atent pe ambalaj vei vedea că este specificat materialul folosit la îmbuteliere. Pentru a nu-ți risca sănătatea, recomandat ar fi să te informezi cu privire la aceste materiale.

Pe scurt, sticlele din plastic sunt produse din petrol. Astfel, tot ce este ambalat în plastic conține BPA, benzen, excito-toxină și alte substanțe cancerigene.

De asemenea, recipientele din plastic în care este îmbuteliată apa minerală este nociv și pentru mediul înconjurător. Atât timp cât deșeurile nu se reciclează corect, acestea duc la un grad alarmant de poluare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face Jojo - Cătălina Grama atunci când vrea să îl împace pe Paul Ipate
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscop zilei. Fecioarele iau decizii importante în dragoste, iar Scorpionii privesc altfel emoțiile
Pomii fructiferi care trebuie tăiaţi la început de aprilie pentru roade îmbelşugate. Vor rodi până...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ilie Bolojan a promulgat legea care va fi aplaudată de toţi românii. Intră în vigoare...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Înșală orice bărbat care se află într-o relație sau nu, conform Cristinei Șișcanu? "Așa și...
Horoscop Pesti maine 4 Aprilie 2025
Horoscop Pesti maine 3 Aprilie 2025
Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Robert Turcescu: “Fiica mea cea mare...
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Îți amorțesc mâinile? Ce afecțiuni pot ascunde, potrivit medicilor
El este Albert, ursul polar de 680 de kg. De ce nu atacă oamenii?
„Am călcat peste morți ca să ajungem la cei vii” Mărturii șocante din infernul de...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *