Ce conține cașcavalul Hochland, de fapt. Detaliul de pe etichetă pe care nu l-ai luat în seamă

Adevărul din spatele etichetei
Ce conține cașcavalul Hochland, de fapt. Detaliul de pe etichetă pe care nu l-ai luat în seamă

Cașcavalul este printre cele mai preferate produse lactate din lume. Există multe tipuri de cașcaval în lume, fie mai simple, fie mai pretențioase. La noi în țară, o marcă destul de cunoscută este Hochland. Putem alege dintre varianta simplă sau afumată, feliată sau întreagă. Dar oare știm ce conține, de fapt, acest produs atât de gustos?

Ce conține cașcavalul Hochland

Pe pagina unui lanț de magazine cunoscute, unde se comercializează acest tip de cașcaval, acesta este prezentat ca fiind: „Cașcaval clasic, produs fabricat prin opărirea cașului obținut din lapte de vacă pasteurizat. Bogat în Calciu (700 mg/100 g, 87.5% valori nutriționale de referință ale vitaminelor si mineralelor). Grăsime raportată la substanța uscată: min. 45%. Grăsime: 26%. Încercați și sortimentele de cașcaval bloc afumat sau light precum și variantele feliate. Țara de origine a laptelui: Romania”.

Potrivit acestei descrieri, ar trebui să credem pe cuvând producătorii când ne spun că este chiar sănătos, din produse naturale, românești și că nu avem de ce să ne facem griji, ba chiar să îl cumpărăm cu încredere. Din păcate, nutriționiștii nu ne recomandă deloc să mâncăm cașcaval, decât dacă suntem în stare să îl și dăm jos în cel mai scurt timp.

„Produsul Cașcaval clasic Hochland conține 328 de calorii care pot fi arse de 82 minute de mers pe jos, 25 minute de alergare (jogging), 36 minute de ciclism, 36 minute de înot, 109 minute de yoga, 109 minute de cumpărături sau 82 minute de curățenie in casă”, se arată pe site-ul organicsfood.ro.

Consumul a 100 de grame din produsul Cașcaval clasic Hochland reprezintă 16% din aportul caloric pe care ar trebui să îl consume zilnic un adult, respectiv 2000. De asemenea, cașcavalul mai conține 26 grame de grăsimi, din care saturate 17 grame, 0 grame de carbohidrați, din care zaharuri 0 grame, 23 grame de proteine și 1700 mg de sodiu, având și o densitate calorică foarte mare, de 3.28kCal/g.

Ce conține brânza de Sibiu din comerțul larg

Pieţele şi magazinele din București sunt pline de aşa-zişi sibieni care comercializează, de fapt, doar falsuri alimentare. Telemeaua de Sibiu este, de cele mai multe ori, un conglomerat de substanțe vegetale, fără niciun pic de origine animală. Așa-zisul cașcaval tradițional de oaie de la Jina este, de fapt, din lapte de vacă, potrivit Antena 3. După o analiză amănunțătă în laborator, mai multe produse au fost catalogate drept falsuri comercializate de cei care urmăresc doar profitul.

Etichetată, sub denumirea de telemea de Sibiu, sau neetichetată, sub denumirea de telemea de oaie, brânza se vinde oricărui iubitor de lactate. Lipsa etichetei este, așadar, metoda perfectă aleasă de cei care vor să facă profit pe spatele altora. În judeţul Sibiu, sunt 11 producători înregistrați care au voie să vândă sub această etichetă de telemea de Sibiu. Însă nu sunt mulți care își și vând produsele în piețe și magazine, și asta pentru că sunt ocupați cu creşterea animalelor şi cu prelucrarea laptelui. Astfel, produsele care ajung în pieţe sunt vândute sub un nume fals.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7.5 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *