Ce subiecte au picat la Titularizare 2022. Cadrele didactice au susținut miercuri, 13 iulie, proba scrisă a examenului de Titularizare 2022. Ministerul Educației a transmis încă de pe data de 10 iulie către inspectoratele școlare procedura de desfășurare a probei scrise a concursului de ocupare a posturilor didactice. Este vorba despre procedura nr. 29917/28.06.2022.
Subiecte Titularizare 2022. Cum se desfășoară proba scrisă
Subiecte – Sociologie
Subiecte – Puericultor
Subiecte – Psihologie
Subiecte – Pedagogie
Subiecte – Matematică
Subiecte – Limba Română
Subiecte – Istorie
Subiecte – Informatică
Subiecte – Geografie
Subiecte – Fizică
Subiecte – Filosofie
Subiecte – Biologie
Examenul de Titularizare începe la ora 9:00. Candidații trebuie să fie în sală cel mai devreme la ora 7:00 și cel mai târziu la ora 8:00. Candidații care nu sunt prezenți în sală la ora deschiderii plicului cu subiecte nu vor mai putea susține proba scrisă.
În toate sălile de examen sunt instalate care audio-video pentru supraveghere. Procedura spune că „pe foaia tipizată, candidații completează, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs, copiind formularea din subiectul primit”.
Titularizare 2022. Reguli în sala de examen
Candidații nu pot avea în sală asupra lor obiecte sau materiale precum: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte dispozitive sau mijloace care intermediază sau facilitează comunicarea la distanță, precum și alte obiecte sau materiale a căror utilizare afectează desfășurarea concursului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate. Toate aceste obiecte vor fi depuse în sala de depozitare, înainte de a intra în sala de examen, potrivit metodologiei.
Candidații pot avea asupra lor dicționare pentru disciplinele latină sau greacă veche și planurile de conturi pentru disciplina “economic, administrativ, poștă”.
Durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore. Acest timp poate fi depășit numai de către candidații cu deficiențe grave.
Candidații au obligația de a respecta regula stiloului sau pixului de culoare albastră. Astfel că nu au voie să scrie cu nicio altă culoare pe foaia de examen. Desenele sau graficele se pot face cu creion negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris a căror cerneală poate fi ștearsă.
Candidații care vor să renunțe la examen din proprie inițiativă pot să solicite ca lucrarea să fie anulată și completează o declarație. Aceștia pot părăsi sala după cel puțin două ore de la deschiderea plicului cu subiecte.
Cei șapte ani de acasă sunt fundația pe care se clădește caracterul unui copil. Acest concept, adânc înrădăcinat în cultura noastră, simbolizează perioada în care…
Începutul unui nou an școlar este un moment încărcat de emoție și entuziasm pentru elevi, profesori și părinți deopotrivă, indiferent de colțul lumii în care…
„După ce finalizează redactarea lucrării, fiecare candidat numerotează foile de concurs, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta, în spațiul dedicat, indicând pagina curentă și numărul total de pagini scrise, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, în situația în care candidatul a scris în total 5 (cinci) pagini. Se numerotează toate paginile pe care candidatul a scris, inclusiv prima pagină, precum și cele pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către profesorii asistenți cu linie frântă în forma literei „Z”, folosind pix sau stilou cu cerneală de culoare albastră”, se arată în documentul oficial.
Titularizare 2022. Cum se corectează o greșeală
Candidații care greșesc pe foaia de examen și vor să corecteze greșeala trebuie să taie fiecare pasaj greșit cu o linie orizontală, iar desenele sau graficele cu o linie obligă.
În ce condiții poate fi anulată o lucrare de la examenul de Titularizare
Anularea unei lucrări este determinată de înscrierea numelui candidaților sau a altor nume proprii (chiar și denumiri de unități de învățământ) care nu au legătură cu cerințele subiectului în afara spațiului care se sigilează, precum și orice alte semne distinctive pe foile tipizate, destinate lucrărilor scrise, potrivit procedurii.
Președintele comisiei anulează lucrarea în următoarele situații:
pe lucrarea scrisă nu este completată cu majuscule denumirea disciplinei de concurs identică cu cea scrisă pe subiectul primit;
redactarea lucrării scrise nu respectă prevederile din procedură;
numerotarea paginilor lucrării scrise nu respectă prevederile din procedură;
pe lucrările scrise se regăsesc semne distinctive vizibile constatate la preluarea lucrării.