Cea mai mare greşeală a gospodinelor când gătesc supa de pui. Când se adaugă sarea în mâncare, de fapt

Sfaturi pentru o supă de pui foarte gustoasă
Cea mai mare greşeală a gospodinelor când gătesc supa de pui. Când se adaugă sarea în mâncare, de fapt

Se știe despre supa de pui cu este bogată în nutrienți și reprezintă un remediu popular pentru răceli. Pentru a pregăti această supă delicioasă trebuie să știi rețeta și un mic secret. Află de mai jos ce ai de făcut atunci când pregătești acest fel de mâncare.

Cum să pregătești supa de pui

Chiar dacă poate părea foarte simplu de pregătit, e nevoie să ții cont de câteva sfaturi pentru a obține un preparat gustos. La final vei obține o supă de pui exact ca cea din copilărie, când o pregătea mama sau bunica.

Cel mai important secret pentru prepararea supei de pui este momentul în care se pune sarea. Pentru a te asigura că vei avea un rezultat foarte gustos, adaugă sarea în ultimele minute de gătire, atunci când carnea și legumele sunt deja foarte bine fierte.

Vezi și – Cum faci cele mai bune găluște pentru supă. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat, te vei bucura de o rețetă savuroasă

Cum se fierbe carnea pentru supă?

Carnea pentru supa de pui trebuie să conțin și os, și piele. Acestea, prin fierbere, se descompun în colagen și gelatină, ajutând la întărirea articulațiilor. Dacă ai posibilitatea alege să folosești carne de la țară, iar pentru supă folosește carcasa de pui, aripile, spinările, ghearele sau gâtul. Acestea se pun la fiert în apă rece, la foc mic pentru a-și păstra toate proprietățile. Pentru ca supa să nu iasă tulbure trebuie să cureți constant spuma. Legumele se adaugă abia după ce fierbe carnea.

Cele mai potrivite legume pentru supa de pui sunt păstârnacul, țelina, morcovii, rădăcina de pătrunjel, ceapa, dar se pot folosi și cartofii, dovleceii și usturoiul. Fie că vei alege să folosești tăiței sau fidea, pentru a obține o aromă deosebită e nevoie și de condimente. Cele mai folosite sunt pătrunjelul, mărarul sau cimbrul. Poți folosi și ghimbir, chimen sau turmeric.

Specialiștii în bucătărie nu recomandă să folosești adaosuri sau bazele pentru mâncăruri și nici cuburi concentrare cu diverse gusturi. Acestea conțin aditivi alimentari care nu sunt buni pentru sănătate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *