Se știe despre supa de pui cu este bogată în nutrienți și reprezintă un remediu popular pentru răceli. Pentru a pregăti această supă delicioasă trebuie să știi rețeta și un mic secret. Află de mai jos ce ai de făcut atunci când pregătești acest fel de mâncare.
Chiar dacă poate părea foarte simplu de pregătit, e nevoie să ții cont de câteva sfaturi pentru a obține un preparat gustos. La final vei obține o supă de pui exact ca cea din copilărie, când o pregătea mama sau bunica.
Cel mai important secret pentru prepararea supei de pui este momentul în care se pune sarea. Pentru a te asigura că vei avea un rezultat foarte gustos, adaugă sarea în ultimele minute de gătire, atunci când carnea și legumele sunt deja foarte bine fierte.
Carnea pentru supa de pui trebuie să conțin și os, și piele. Acestea, prin fierbere, se descompun în colagen și gelatină, ajutând la întărirea articulațiilor. Dacă ai posibilitatea alege să folosești carne de la țară, iar pentru supă folosește carcasa de pui, aripile, spinările, ghearele sau gâtul. Acestea se pun la fiert în apă rece, la foc mic pentru a-și păstra toate proprietățile. Pentru ca supa să nu iasă tulbure trebuie să cureți constant spuma. Legumele se adaugă abia după ce fierbe carnea.
Cele mai potrivite legume pentru supa de pui sunt păstârnacul, țelina, morcovii, rădăcina de pătrunjel, ceapa, dar se pot folosi și cartofii, dovleceii și usturoiul. Fie că vei alege să folosești tăiței sau fidea, pentru a obține o aromă deosebită e nevoie și de condimente. Cele mai folosite sunt pătrunjelul, mărarul sau cimbrul. Poți folosi și ghimbir, chimen sau turmeric.
Specialiștii în bucătărie nu recomandă să folosești adaosuri sau bazele pentru mâncăruri și nici cuburi concentrare cu diverse gusturi. Acestea conțin aditivi alimentari care nu sunt buni pentru sănătate.