Cea mai simplă rețetă de suc de roșii pentru iarnă. Nu conține sare, zahăr și conservant. Secretul ca să reziste 2 ani

De ce ingrediente ai nevoie
Cea mai simplă rețetă de suc de roșii pentru iarnă. Nu conține sare, zahăr și conservant. Secretul ca să reziste 2 ani

Dacă erai în căutarea unei rețete simple de suc de roșii pentru iarnă, ai ajuns în locul potrivit! Vei vedea mai jos cum să pregătești această bunătate, fără să folosești sare, zahăr sau conservant. Acest suc de roșii poate fi folosit într-o mulțime de feluri de mâncare.

Cum să pregătești cea mai simplă rețetă de suc de roșii pentru iarnă

Gustul roșiilor de vară, din grădină, este incomparabil! Aroma lor, dulceața și mirosul sunt de neînlocuit. Așadar, dacă ai roșii în grădină ar fi păcat să nu le folosești și pentru suc de roșii. Poți, bineînțeles, să folosești și roșii din supermarket, însă nu au aceeași savoare.

Sucul de roșii reprezintă roșii zdrobite, nesărate. Nu e nevoie să le treci prin mașina de tocat, ci doar să le pui în robotul pentru pasat și să le mărunțești pentru câteva secunde. Soiurile de roșii potrivite pentru această rețetă sunt roșiile cărnoase, cu puțină zeamă. Astfel fierberea sucului va dura mai puțin pentru că nu este apos și nu este nevoie să scadă mult, scrie savoriurbane.com.

Vezi și – Cele mai bune roșii pentru bulion. Topul experților care garantează gust deosebit și aromă intensă

De câte roșii ai nevoie pentru 800 ml de suc de roșii

Pentru o sticlă de 800 de ml de suc de roșii sunt necesare aproximativ 1,5 kilograme de roșii proaspete. Mai întâi spală bine roșiile și șterge-le. Taie-le în bucăți și scoate porțiunile necomestibile. La sucul de roșii poți lăsa și coaja și sâmburii, spre deosebire de pregătirea bulionului, când ele trebuie scoase. Pune totul în blender și pasează-le timp de aproximativ două minute. Chiar și coaja și sâmburii se prelucrează foarte fin astfel încât dacă vei trece totul printr-o sită apoi nu va rămâne nimic în ea.

Sucul de roșii se pune într-o oală și se lasă la fiert, mai întâi la foc mediu, apoi la foc mic până scade cu o treime. Se amestecă ocazional în el, mai des spre final când se îngroașă și începe să stropească.

Vezi și – Puține gospodine au auzit de trucul ăsta. De ce să pui mereu sare peste roșii înainte de a le găti. Marii bucătari l-au dezvăluit

Cum se depozitează sucul de roșii

Spală și sterililează sticlele, apoi pune sucul cald, cu ajutorul unei pâlnii. Umple-le până sus, apoi pune capacele și strânge-le bine. Urmează acum sterilizarea borcanelor, adică fierberea lor la bain marie pentru 60 de minute. După terminarea acestei proceduri, sticlele sau borcanele cu suc de roșii trebuie depozitate în cămară, la loc răcoros, unde rezistă peste un an.

Poți folosi acest suc de roșii pentru chiftele marinate, paste bolognese, ardei umpluți, zacuscă și multe alte feluri de mâncare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *