Cele 12 legi ale karmei și semnificația lor. Cum ne influențează, de fapt

Deși „karma” este o expresie folosită sau auzită aproape zilnic, puțini oameni înțeleg adevăratul sens al acestui cuvânt.
Cele 12 legi ale karmei și semnificația lor. Cum ne influențează, de fapt

Cuvântul „karma” provine din sanscrită și înseamnă „acțiune”. Prin urmare, cele 12 legi ale karmei au legătură directă cu fiecare dintre acțiunile pe care le realizăm de-a lungul existenței noastre.

Ce este karma

Definiția karmei are semnificații diferite de la o cultură la alta. Pentru religiile orientale este o lege cosmică ce guvernează viața, în care acțiunile au un efect direct, adică se bazează pe legea cauzei și a efectului. Prin urmare, în funcție de modul în care ne comportăm, vom purta o acumulare de energie (pozitivă sau negativă) care se va manifesta pe tot parcursul existenței noastre și chiar și după reîncarnare.

Centrul Berkley pentru religie, pace și afaceri mondiale de la Universitatea Georgetown are, de asemenea, propria definiție a karmei. Acești cercetători consideră că fiecare gând, acțiune sau cuvânt poate avea efecte foarte benefice pentru spirit și pentru persoană. În schimb, acțiunile rele vor avea efecte dăunătoare. Pentru ei, destinul este în mâinile fiecăruia, așa că nu ne putem plânge de consecințe dacă am ales să mergem pe o cale greșită.

Pe scurt, karma este o manifestare a acțiunilor care pot servi la corectarea căii și la repararea greșelilor făcute pe parcurs. Iată care sunt cele 12 legi ale karmei, bazate pe credințele budiste și hinduse.

Cele 12 legi ale karmei și semnificația lor

Marea lege

Cunoscută și sub numele de legea cauzei și a efectului, marea lege afirmă că orice fel de energie pe care o emitem, fie ea bună sau rea, se va întoarce la noi cu aceeași intensitate. Prin urmare, dacă vrei bunătate în viața ta, practică bunătatea; dacă vrei să fii iubit, trebuie să iubești. În schimb, dacă semănați ură și discordie, asta veți culege din recolta voastră.

Legea creației

Această lege indică faptul că nimic nu se întâmplă prin magie, așa că, dacă îți dorești ceva în viața ta, trebuie să acționezi pentru a-l aduce la tine. Cum nimic nu e întâmplător, tu vei fi co-creatorul a ceea ce intenționezi să obții, astfel încât universul îți va interpreta intențiile.

Din acest motiv trebuie să-ți folosești talentele, abilitățile și punctele forte pentru a crea realitatea pe care ți-o dorești, nu numai pentru tine, ci și pentru cei din jurul tău.

Legea smereniei

Premisa legii smereniei este că trebuie să accepți ceea ce este în tine, atât punctele forte, cât și cele slabe, pentru a face față succesului. De fapt, conform acestei legi, oamenii care au atins succesul au făcut-o pentru că au trecut printr-un proces de introspecție în care au recunoscut cine sunt și unde vor să ajungă.

Trebuie să fii suficient de umil pentru a accepta fiecare dintre acțiunile tale care te-au adus acolo unde ești acum.

Legea creșterii

Această lege a karmei este legată de expansiunea interioară pentru îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții tale. Cu alte cuvinte, pentru a modela lumea și destinul tău, trebuie să începi prin a te modela pe tine însuți.

Pe măsură ce creștem, evoluăm și ne schimbăm. Din acest motiv, cărțile spirituale sau de creștere personală sunt utile în această etapă, deoarece va exista întotdeauna ceva nou de învățat, de vindecat sau de îmbunătățit.

Legea responsabilității

Această lege se bazează pe necesitatea de a ne asuma responsabilitatea pentru tot ceea ce se întâmplă în viața noastră. Cu alte cuvinte, să înțelegem că ceea ce se întâmplă se datorează faptului că avem un anumit grad de vinovăție directă sau indirectă și că fiecare dintre circumstanțele tale este produsul deciziilor tale și a ceea ce faci.

Prin urmare, ești responsabil pentru modul în care te tratează lumea, cum te tratează oamenii și cum îi tratezi tu pe ceilalți, așa că trebuie să fii pe deplin conștient de rolul pe care îl joci în fiecare situație.

Legea conexiunii

Aceasta este alta dintre cele 12 legi ale karmei și afirmă că toți oamenii sunt conectați. Astfel, tot ceea ce ai trăit în trecut și în prezent te conectează cu ceea ce va fi viitorul tău.

Cu alte cuvinte, ceea ce ești astăzi este rezultatul a ceea ce ai făcut în trecut. Din acest motiv, pe măsură ce îți creșteți iubirea de sine, te onorezi și te respecți, vei putea face același lucru și pentru cei din jurul tău.

Legea forței

Legea forței este un apel la concentrarea energiilor tale asupra a ceea ce este cu adevărat necesar. Din acest motiv, această lege a karmei este cunoscută și sub numele de legea focalizării.

Atunci când oamenii au prea multe pe cap, încetinesc, devin frustrați și nu își ating scopul pe care și-l doresc. Prin urmare, este ideal să ne concentrăm asupra sentimentelor pozitive, cum ar fi dragostea și compasiunea, pentru a exclude alte emoții dăunătoare, cum ar fi ura, furia și răutatea.

Legea generozității

Această lege a karmei se bazează pe bunătate și altruism, pentru a fi generos cu ceilalți fără a aștepta nimic în schimb. Nu este vorba doar de a face bine de dragul de a face bine, ci trebuie să fie clar în interiorul tău că acesta este lucrul corect și că acțiunile tale pot transforma viețile altora.

Legea „aici și acum”

Aceasta este una dintre cele mai puternice legi ale karmei și constă în concentrarea asupra trăirii în prezent. Acest lucru înseamnă să renunți la trecut și la anxietate și să te concentrezi pe ceea ce se poate întâmpla în viitor, precum și să renunți la amintiri și gânduri despre greșelile pe care le-ai făcut pentru a merge mai departe în viață.

Aceasta este o lege care te invită să savurezi fiecare moment pentru a fi conectat la ceea ce trăiești „aici și acum”.

Legea schimbării

Legea schimbării ne spune că trebuie să devenim conștienți de greșelile noastre pentru a nu repeta aceleași tipare negative. Este important să înveți din experiențele tale. Pentru că prin ele, universul te împinge și îți trimite semnalele necesare pentru a face schimbările necesare în viața ta. Astfel, vei obține cea mai bună versiune a ta.

Legea răbdării și a recompensei

Legea răbdării și a recompensei este una dintre cele mai puternice legi karmice. Semnificația sa este că munca grea și conștientă va aduce rezultate bune. Din acest motiv, nu trebuie să îți pierzi credința sau răbdarea în fața eșecului. Ci să persiști până când îți atingi obiectivele.

Important este să nu renunți pe parcurs și să sărbătorești fiecare mică victorie ca pe o mare realizare, potrivit psicologia.online.com.

Legea semnificației și a inspirației

Această lege  ne spune că fiecare zi este o nouă oportunitate de a contribui cu ceva pozitiv la univers. Cu alte cuvinte, nu este vorba de a face bine astăzi și de a sabota totul mâine. Ci de a-ți împărtăși darurile cu lumea pentru a-i inspira pe alții să fie mai buni în fiecare zi. Nu-ți fie teamă să contribui, pentru că, indiferent cât de mică ți se pare contribuția, poți face o mare diferență. Nu uita că vei primi întotdeauna înapoi ceea ce dai.

Folosește cele 12 legi ale karmei în viața ta, pentru a deveni mai conștient de gândurile și acțiunile tale. Astfel îți poți făuri un destin mai bun.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *