Chec cu nucă și cacao, un desert absolut delicios, ușor de făcut și foarte accesibil. Îl poți mânca atât la micul dejun, cât și la prânz sau seara, ca desert sau poate să țină companie ușor unei cești de ceai sau de cafea. Este un produs ușor de digerat, sățios, care poate fi servit acasă ori în călătorii.
Când sunt pe fugă, dar totuși vreau să fac un dulce de casă pentru familie, întotdeauna câștigă checul cu nucă și cacao! Mai jos, găsești rețeta pe care o fac cel mai des. Sigur, poți adăuga fructe uscate, migdale sau altfel de nuci, oricum ar fi, va ieși foarte gustos și iți va rămâne și timp liber.
Ingrediente:
Checul se prepară în aproximativ 25 de minute și se coace la o temperatură de 180 grade, având cuptorul încălzit în prealabil. Dacă puteți regla și ventilația, atunci setați-o de sus în jos.
Mod de preparare:
Poftă bună!
Poate că nu știați, dar această prăjitură are origini englezești și are la bază câteva ingrediemnte simple: făină, ou, unt/ulei sau grăsime (da, unele gospodine folosesc și grăsime), zahăr și praf de copt. Pe lângă acestea, se pot adăuga fel de fel de mirodenii, esențe, ciocolată, rahat, stafide, nucă sau orice combinație vă face plăcere atunci când vă vine în minte acest desert rapid.
Prăjitura pe care noi astăzi o numim chec a fost inventată în jurul anilor 1700. Pe atunci, pentru că a fost inventată în Marea Britanie, prăjitura se numea ”pound cake”. De ce ”pound”? Este foarte simplu: conform rețetei inițiale, ingredientele erau cântărite la ”pound”, o livră, adică jumătate de kilogram din fiecare sortiment.
Modul ușor de a reține această rețetă de chec a fost și motivul pentru care prăjitura este printre cele mai populare deserturi din întreaga lume. Analfabetismul era ”în floare” pe atunci în Anglia, așadar aceasta a fost foarte ușor de reținut de către orice englez, fie el cu carte sau nu.
Felicitari !
Abia astept sa mananc o felie de chec,la cafea.
De asemenea de luat, 1-2 felii de chec in poseta.
Succes pe mai departe,astept si alte retete delucioase !