Cine este femeia care a stat lângă Klaus Iohannis la parada militară de Ziua Națională a României. Soția președintelui a lipsit

Ce mesaj a transmis Carmen Iohannis de 1 Decembrie

La fel care în fiecare an, pe 1 Decembrie are loc parada militari de la Arcul de Triumf de Ziua Națională a României. Chiar dacă vremea a fost nefavorabilă, sute de oameni au participat la eveniment. Ceea ce a atras atenția a fost faptul că lângă președintele României, Klaus Iohannis, nu a fost soția lui, Carmen. Cine este femeia care a stat lângă Klaus Iohannis?

Cine este femeia care a stat lângă Klaus Iohannis la parada militară de Ziua Națională a României. Carmen Iohannis a lipsit

Joi, la ora 11:00 a avut loc parada militari de Ziua Națională a României. Peste 1.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor au participat la eveniment. La paradă au defilat reprezentanți ai Grupului de Luptă al NATO dislocat în România.

Toată lumea s-a întrebat ce s-a întâmplat cu Carmen Iohannis. Prima Doamnă a României a lipsit de la eveniment, iar în dreapta președintelui a stat altcineva. Este vorba despre președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu. Tânăra este de profesie avocat și și-a început cariera în politică pe post de consilier local în Sectorul 5 din București. A ocupat această funcție până în 2004, apoi din și din 2008, iar în 2012 a fost aleasă deputat de București.

Pe rețelele de socializare, Prima Doamnă a României a publicat un mesaj în care le-a urat „La mulți ani” românilor. Sute de oameni i-au scris comentarii.

Mesajul postat de Carmen Iohannis de Ziua Națională a României
Mesajul postat de Carmen Iohannis de Ziua Națională a României

 

Cine a mai participat la parada militară de Ziua Națională a României

La parada militară de pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României au luat parte: premierul Nicolae Ciucă, Alina Gorghiu, președintele Camerei Deputaților – Marcel Ciolacu, membri ai Guvernului, șefi de instituții, dar și reprezentanți ai corpului diplomatic cultelor religioase, politicieni, veterani.

Ceremonia militară dedicată Zilei Naționale a României s-a încheiat cu defilarea militarilor Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. De asemenea, în blocul de onoare au fost prezenți aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Republica Moldova, Portugalia, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Au defilat și 25 de mijloace tehnice, printre care se numără și avioane de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, avioanele și elicopterele care urmau să survoleze Piața Arcului de Triumf de Ziua Națională a României nu au mai putut fi văzute de către oamenii veniți la paradă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
5.8 30 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *