Cu ce să uzi roșiile pentru o recoltă bogată. Amestecul minune, care este ușor și simplu de pregătit

Așa vei avea o recoltă bogată de roșii!
Cu ce să uzi roșiile pentru o recoltă bogată. Amestecul minune, care este ușor și simplu de pregătit

Roșiile sunt, fără doar și poate, unele dintre cele mai populare și iubite alimente de la noi din țară și nu numai. Sunt gustoase în multe rețete și sunt, de asemenea, extrem de bogate în vitamine și minerale. Dorești să obții o recoltă bogată de tomate? Iată, mai jos, un truc care te poate ajuta. Este ușor și simplu de aplicat!

Îngrijirea răsadurilor de roșii

Pentru ca răsadurile de roșii să crească puternice și sănătoase, iar apoi să dea o recoltă bună, acestea trebuie îngrijite corespunzător. În primul rând, ele au nevoie de udare regulată.

Însă, nu trebuie pusă nici foarte multă apă, deoarece rădăcinile plantelor ar putea putrezi. Udă răsadurile doar atunci când stratul superior al solului începe să se usuce.

Roșiilor le place lumina puternică, așa că răsadurile trebuie plasate într-un loc luminos. Dacă lumina naturală nu este suficientă, se pot folosi lămpi suplimentare. În plus, tomatele trebuie fertilizate în faza de înflorire.

Amestecul natural cu care să uzi roșiile

Fertilizarea tomatelor în timpul înfloririi, formării și dezvoltării fructelor, se face cu un îngrășământ pe care-l poți achiziționa din magazinele de specialitate.

Însă, dacă nu dorești să cheltui bani, poți prepara o soluție naturală chiar la tine acasă. Da, ai auzit bine! Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:

  • 2,7 litri de apă distilată
  • 100 de grame de drojdie instant
  • o cană de zahăr

Te-ar mai putea interesa și Ce fel de roșii să plantezi primăvara în grădină. Așa vei avea recolte duble și gustoase, toți vecinii te vor invidia!

Cum se prepară soluția minune

Se ia un recipient de circa trei litri, iar în el se pune apa distilată. Ulterior, se dizolvă drojdia, după care se adaugă și zahărul. Mai departe, se acoperă recipientul cu o pânză de mestecat.

Acesta se lasă să fermenteze într-un loc cald, agitând din când în când. Când fermentarea este completă, soluția este gata de utilizare. Mai întâi, însă, se ia un borcan și se pune din soluție, după care se adaugă 10 litri de apă.

Se amestecă foarte bine și se udă roșiile. Potrivit specialiștilor din domeniu, îngrășământul trebuie aplicat de trei ori: după înflorire, în sezonul mijlociu și spre sfârșitul sezonului.

Te-ar mai putea interesa și La cât timp se stropesc roșiile după plantare? Trucuri și sfaturi pentru o recoltă bogată!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *