Cu ce trebuie să pulverizezi prin casă pentru a scăpa de muște pe timp de vară. Amestecul natural și puternic care le ține la distanță

Nu vei mai avea această problemă
Cu ce trebuie să pulverizezi prin casă pentru a scăpa de muște pe timp de vară. Amestecul natural și puternic care le ține la distanță

În timpul verii, atunci când temperaturile sunt ridicate, muștele ne invadează locuința. Ele sunt peste tot, atât în casă, dacă au pe unde să intre, cât și pe terasă sau în grădină. Din fericire, există un remediu 100% natural care te poată scăpa de această problemă.

Cum să ții muștele la distanță de casa ta

Poate fi dificil uneori să scapi de muște, mai ales vara, atunci când ele apar din ce în ce mai multe. Faptul că temperaturile sunt ridicate te fac să vrei să stai mai mult afara, pe terasă sau balcon, însă muștele pot fi o problemă reală. Vei vedea mai jos câteva remedii naturale care te vor ajuta să ții aceste insecte enervante la distanță.

Remedii naturale împotriva muștelor

Poți încerca mai întâi să scapi de muștele din casa ta cu ajutorul ghimbirului. Muștele nu agreează mirosul de ghimbir, astfel că atunci când îl detectează preferă să stea cât mai la distanță. Ce ai de făcut? Pune într-o sticlă cu pulverizator două pahare cu apă și două linguri de ghimbir pudră. Agită bine sticla și pulverizează lichidul peste tot în casă și afară.

Un alt remediu este cel cu coaja de la o lămâie, 10 cuișoare și o lingură de scorțișoară cu un strop de săpun lichid, o bucățica de ghimbir și o cană de oțet de mere. Amestecă totul, strecoară lichidul, apoi pune într-o sticlă cu pulverizator. Stropește pe lângă uși și ferestre.

Vezi și – Ingredientul banal din bucătărie pentru alungarea muștelor. Ține la distanță aceste insecte de locuința ta

Plante care țin muștele la distanță

Busuiocul este una dintre cele mai întâlnite plante aromatice, regăsită în mai toate bucătăriile. Mirosul inconfundabil al acestuia îndepărtează garantat muștele și țânțarii. Mai mult decât atât, este și antibacterian, și antifungic, chiar și uscat.

O altă plantă utilă în aceste situații este rozmarinul. Pe măsură ce crește, acesta îi face pe țânțari să plece cât mai departe de locuință. Îl poți planta în ghiveci sau în grădină, având același efect pentru casa ta.

Lavanda contribuie la relaxare și la un somn liniștit și odihnitor, dar mai are și puterea de a ține la distanță puricii, moliile, muștele și țânțarii.

Chiar și dafinul are proprietăți de alungare a insectelor. El este folosit mai ales la aromatizarea preparatelor, dar poate alunga și moliile, gândacii și soarecii, dar și fluturii, toți acești dăunători fiind mai prezenți decât credem în gospodăriile noastre.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *