Cum cureți grătarul dacă nu ai la îndemână o perie. Trucuri geniale 

Curățarea grătarului este una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm. Dacă nu ai la îndemână o perie, acest proces poate fi chiar foarte dificil.
Cum cureți grătarul dacă nu ai la îndemână o perie. Trucuri geniale 

Se apropie sezonul grătarelor, 1 Mai e aici, așa că un mare număr de români vor sărbători cu o bere și un grătar făcut afară, la iarbă verde. Dar înainte de a te apuca să gătești, prima dată va trebui să cureți grătarul, după ce toată iarna a stat nefolosit.

Chiar dacă l-ai șters înainte de a-l pune deoparte pentru iarnă, este important să începi fiecare nou sezon cu o curățare temeinică. Asta pentru că aceleași practici de grătar care fac acele urme aromate și perfecte pe bucata de carne, produc, de asemenea, depuneri de carbon pe aproape fiecare suprafață a grătarului. Aceste depozite de carbon crustă nu sunt doar urâte. Grăsimile și sosurile se pot lipi de ele și adăpostesc bacterii. Iar acumularea excesivă de carbon poate face grătarul să se încălzească neuniform.

Pași simpli pentru a curăța grătarul

Folosește o perie de sârmă pentru a curăța grătarul după fiecare sesiune de gătit.

Evită să folosești substanțe chimice, deoarece acestea pot da un gust neplăcut alimentelor. În schimb, tot ce ai nevoie este niște apă caldă, săpun de vase pentru eliminarea grăsimilor și o pastă groasă din oțet alb și bicarbonat de sodiu.

Vei avea nevoie, de asemenea, de o pereche de mănuși de cauciuc cu manșete lungi și de câțiva bureți de curățat de unică folosință și de câteva cârpe de bumbac. Freacă bine cu acest amestec grătarul și va arăta ca nou.

Când cureți oțelul inoxidabil, așteaptă o zi cu nori; soarele fierbinte poate face dificilă îndepărtarea dungilor de pe suprafețele din oțel inoxidabil. În plus, este mai plăcut să lucrezi pe vreme rece.

Cum cureți grătarul dacă nu ai la îndemână o perie

Dar, dacă nu ai o perie de sârmă, poți improviza. Iată câteva metode sigure pentru a curăța grătarul de grăsimi și arsuri, astfel încât acesta va arăta ca nou.

1. Ceapă sau lămâie

Când grătarul este încă fierbinte, freacă grilajul cu ceapă sau jumătate de lămâie. Acidul din aceste produse îndepărtează stratul de grăsimi și arsură.

2. Folie de aluminiu

Fă un ghomotoc dintr-o coală de aluminiu și freacă bine murdăria. Cel mai bine se va curăța când grătarul este fierbinte, dar vei avea nevoie de un clește cu care să ții bila de staniol. Aceasta va înlocui foarte bine peria de sârmă și este eficientă la curățare.

3. Coca-Cola

Băutura răcoritoare a fost dovedit că are efecte corozive destul de puternice, fiind acidă. Pune grătarul într-o pungă, sau într-un vas în care să încapă întreg. Agită bine o sticlă de cola și stropește grătarul peste tot. Dacă l-ai pus în pungă, spuma va ajunge peste tot. Lasă-l pentru o jumătate de oră să stea în cola și apoi vei vedea cât de ușor se curăță toată murdăria.

4. Săpun lichid

Aplică săpun lichid pe grătar, după care pune-l într-o pungă din plastic și lașă-l pentru o noapte. Dimineața clătește grătarul și acesta va fi curat și strălucitor.

Dacă vrei să eviți lipirea bucăților de carne de grătar, înainte de orice utilizare, freacă-l bine cu o bucată de slănină.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce s-a întâmplat după prima emisiune MasterChef de la PRO TV
9.1 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *