Cum poţi cheltui mai puţini bani pe mâncare. Greşeli care îţi golesc portofelul lunar

Cum poţi cheltui mai puţini bani pe mâncare. Dacă sunteți chibzuiți atunci când mergeți al cumpărături, aveți șansa să economisiți bani și să reduceți costurile
Cum poţi cheltui mai puţini bani pe mâncare. Greşeli care îţi golesc portofelul lunar

Cum poţi cheltui mai puţini bani pe mâncare este întrebarea pe care şi-o pun foarte mulţi români după valul de scumpirit. Dacă deseori te confrunți cu un buget sau realizezi că cheltuiești mai mulți bani pe alimente decât ar trebui, atunci ar fi un moment bun să te uiți la obiceiurile tale de consum. Mulți cumpărători fac greșeli care le pot goli portofelul, la o sesiune de cumpărături. Iată cum să deveniți mai chibzuiți.

Cum poţi cheltui mai puţini bani pe mâncare, atunci când mergi într-un supermarket

Dacă sunteți chibzuiți atunci când mergeți al cumpărături, aveți șansa să economisiți bani și să reduceți costurile de la un salariu la altul.

Verificați ofertele produselor înainte să le cumpărați

Puteți urmări toate produsele pe care trebuie să le reaprovizionați în timpul lunii. În ziua în care mergeți la cumpărături, puteți enumera toate articolele pe culoar sau pe categorie, astfel încât să nu mai fie nevoie să răsfoiți prea mult produsele. Acest lucru vă poate ajuta să rămâneți concentrat și să cumpărați doar ceea ce aveți nevoie.

În primul rând, asigurați-vă că aveți nevoie de un produs anume și că îl veți folosi. Apoi verificați data de expirare, pentru că majoritatea acestor produse sunt aproape de ea.

În cele din urmă, verificați dacă este o ofertă bună. Uneori 2 cantități mai mici dintr-un articol, pot costa la fel ca unul mare care este la reducere.

Nu mergeți să cumpărați mâncare dacă aveți senzația de foame

Acest lucru se întâmplă des, motiv pentru care, având senzația de foame veți fi tentați să cumpărați mai multă mâncare. Alimentele bogate în calorii pot fi mai atrăgătoare decât de obicei.

  • Căutați mărcile și produsele pe care le utilizați în mod regulat și comparați prețurile acestora. Stabiliți ce magazin le vinde la cel mai mic preț. De obicei, prețurile sunt mai mici în cursul săptămânii, deoarece magazinele trebuie să muncească mai mult pentru a aduce mai mulți clienți. Află care sunt zilele cele mai aglomerate din supermarket:
  • Acestea sunt adesea zilele de plată, weekendurile și zilele dinaintea sărbătorilor. Luni, marți și miercuri, magazinele tind să fie mai puțin aglomerate.
  • De obicei, comercianții pun articole cu date de expirare în curând în fața raftului, deoarece există șanse mai mari de a le vinde.

Cum poţi cheltui mai puţini bani pe mâncare

Veți avea mai mult timp să utilizați produsul dacă îl alegeți pe cel cu cea mai îndepărtată dată de expirare. Această strategie este una dintre cele mai des folosite și are multe avantaje pentru că vă poate economisi bani. Dar are câteva dezavantaje cărora ar trebui să le acordăm atenție.

Pregătiți-vă pentru un cost mai mare dacă cumpărați în vrac.

Probabil că veți folosi mai mult orez atunci când gătiți decât aveți nevoie dacă aveți o cutie mare mai degrabă decât una mică, așa că este ceva de care trebuie să fiți conștienți.

Dacă veți cumpăra un anumit produs, cum ar fi un pachet mare de conserve de fasole, îl veți consuma pe o perioadă mai lungă de timp.

Care sunt produsele potrivite pentru a cumpăra la vrac

  • Orez, fasole uscată
  • Conserve
  • Băuturi care pot rămâne la temperatura camerei
  • Produse lactate și ouă
  • Legume proaspete și carne (cu excepția cazului în care intenționați să le congelați)
  • Pâine (se poate mucegăi repede)
  • Condimente ( își pot pierde aroma în timp)

Se recomandă să faceți un plan și să vă respectați bugetul. În caz contrar, puteți cheltui mai mulți bani în timp ce încercați să-i economisiți cumpărând lucruri de care nu aveți cu adevărat nevoie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
6.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *