Cum prepari cei mai gustoşi mici. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi

Numai de 1 Mai, românii consumă 30 de milioane de mici
Cum prepari cei mai gustoşi mici. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi

Cum prepari cei mai gustoşi mici. 1 Mai bate la ușă și ca în fiecare an, din meniul românilor pentru această sărbătoare nu vor lipsi micii. Sunt zeci de rețete care promit cei mai gustoși mititei și dacă vei întreba fiecare responsabil cu grătarul va spune că ai lui sunt cei mai buni. În realitate însă, există o rețetă cu care cu siguranță nu vei da greș. Mai ales că este foarte simplu de preparat. Află care este ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi pentru a obține cei mai delicioși mici.

Cum prepari cei mai gustoşi mici. Ce ingredient trebuie să adaugi

Fie că preferi micii cu porc și vită sau cei cu oaie, de 1 Mai vor fi cu siguranță vedeta sărbătorii. Restaurantele și terasele se pregătesc să vândă cu miile într-o singură zi, în combinație cu berea rece.

Însă mulți dintre români vor alege să meargă la iarbă verde, motiv numai bun de a-și etala măiestria la gratar.

În magazine, firigiderele cu carne pentru mititei se golesc instantaneu. Dar rețeta ce mai bună rămâne tot cea făcută în casă.

Pentru a obține cei mai gustoși mici ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 700 g pulpă de vită
  • 300 g carne mai grasă de porc (piept sau ceafă)
  • 300 ml supă de oase sau apă foarte rece
  • o lingură rasă de cimbru uscat
  • o linguriță rasă de semințe de chimen
  • două lingurițe de boia dulce
  • 5-6 boabe de ienibahar
  • o jumătate de linguriță de boabe de coriandru
  • 5-7 căței de usturoi
  • o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • sare
  • puțin ulei pentru uns

Mod de preparare

Toacă foarte fin carnea de vită și cea de porc împreună cu usturoiul. Zdrobește condimentele în mojar și apoi frământă bine carnea cu ele, pentru o aromatiza. Ulterior, adaugă bicarbonatul de sodiu stins cu puțină zeamă de lămâie.

Adaugă treptat, puțin câte puțin, supă de oase sau apă foarte rece până când pasta devine pufoasă (nu este nevoie să folosești toată cantitatea de lichid). Pasta se pune în castron și se acoperă cu folie. Se lasă la frigider câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte.

Cu trei ore înainte ca mititeii să fie puși pe grătar, pasta de mici trebuie scoasă din firgider. Anjusă la temperatura camerei, carnea va fi mai ușor de modelat.

Înainte cu o oră de a fi puși pe grătar, micii se ung cu puțin ulei. De asemenea, grătarul trebuie încălzit în prealabil foarte bine. Lasă micii timp de 12-13 minute pe grătar, timp în care îi întorci în permanență. Micii perfecți sunt cei pe care focul nu i-a pătruns complet și au interiorul suculent.

8.4 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.