Cum se mănâncă corect sarmalele, de fapt. Sigur ai greșit și tu până acum

Codul bunelor maniere trebuie respectat întotdeauna când suntem la masă. Sunt reguli care se învață încă din primii ani de viață.
Cum se mănâncă corect sarmalele, de fapt. Sigur ai greșit și tu până acum

Tuturor ni s-a întâmplat să vedem unele persoane care, la masă, fac unele lucruri care nu ne plac ori ne stânjenesc. Cum mănâncăm unele alimente sau cum folosim tacâmurile, sunt lucruri pe care le învățăm acasă. Dar puțini s-ar fi gândit cum se mănâncă corect sarmalele, de fapt.

Lipsa educației din primii ani de viață este trădată de unele proaste obiceiuri pe care le expunem atunci când suntem la masă. Dar uneori chiar și o educație aleasă poate da greș.

Ce să nu faci niciodată la masă

Sunt unele lucruri care pur și simplu nu se fac la masă. Codul bunelor maniere spune că se mănâncă cu gura închisă, nu se gesticulează, nu se vorbește cu gura plină. Niciodată nu vei duce cuțitul de masă la gură. Este doar pentru tăiat friptura, nu îl vei folosi drept furculiță.

O altă regulă spune că niciodată nu trebuie să te servești de pe un platou ținând ambele tacâmuri într-o mână. Acesta este exclusiv atributul chelnerilor. Poți, în schimb, să folosești lingura cu o mână și furculița cu cealaltă mână, pentru a te servi.

Este considerat, de asemenea, de prost gust să ții degetul mic ridicat atunci când bei din pahar sau din ceașcă.

O altă regulă din codul bunelor maniere spune că niciodată nu trebuie să dai solnița sau piperul prin spatele vecinului de masă. În ce privește tacâmul, acesta îl vei da doar ținându-l de mâner, niciodată punând mâna pe partea care ajunge în gură.

Salata, de asemenea, trebuie să stea pe o farfurie separată. Este de prost gust să-ți pui salată lângă felul principal, în aceeași farfurie.

Nu trebuie să sufli în ciorbă. Dacă e prea caldă, aștepți să se răcească. De asemenea, nu vei mânca niciodată dulceață direct din borcan. Va trebui să-ți pui pe farfurie atât cât crezi că vei mânca.

Cum se mănâncă corect sarmalele

Un lucru foarte important la masă care spune multe despre noi este felul în care mâncăm anumite feluri de mâncare. De exemplu pâinea, niciodată nu vei mușca din felie. Vei rupe exact atât cât bagi în gură la fiecare lingură de supă.

Dacă e vorba de chiflă sau brioșe, acestea se taie în două înainte de a fi unse cu unt, potrivit landia.ro.

Doar sandvișurile mici pot fi luate cu mâna. Cele mari însă, vor fi porționate pe farfurie cu furculița și cuțitul, ca și bucățile de friptură.

Pentru spaghete e nevoie de o îndemânare aparte. Dacă te servești din castron sau platou, vei pune pe farfurie exact atât cât crezi că vei mânca. Nu te hămesi să îți pui mai mult, pentru ca apoi să lași în farfurie.

Pentru a le mânca însă, vei lua cu furculița ținută în mâna dreaptă și le vei răsuci în lingura pe care o ții în mâna stângă. Salata se mănâncă cu furculița  și cuțitul dacă sunt frunzele mari, însă în cazul celor deja rupte în bucăți mici nu e cazul să mai folosim cuțitul.

În schimb, când vine vorba despre sarmale este o regulă cel puțin ciudată. Sarmalele nu se porționează cu cuțitul. Niciodată. Pentru asta se folosește doar furculița. Probabil nu mulți știau cum se mănâncă corect sarmalele.

Același lucru este valabil și în cazul chiftelelor sau ruladelor. Acesta se taie doar cu furculița.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
7.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *