De ce copiii din Olanda sunt cei mai fericiți din lume. Ce învață la școală, de fapt

Cine sunt cei mai fericiți oameni ai Planetei
De ce copiii din Olanda sunt cei mai fericiți din lume. Ce învață la școală, de fapt

Cel mai recent studiu Unicef a arătat: copiii din Olanda sunt cei mai fericiți din lume. Cum au reușit să ajungă în această situație? Există și explicația!

Studiu Unicef Germania –  copiii din Olanda sunt cei mai fericiți din lume

Cel mai recent studiu Unicef Germania a demonstrat acest lucru, dar nu este prima organizație care a ajuns la această concluzie. Există și alte cercetări, conduse de Child Poverty Action Group din Marea Britanie, de Organizația Mondială a Sănătății și de Unicef International care au concluzionat faptul că Olanda oferă cele mai bune condiții pentru a crește copii fericiți. Cât despre cei mai fericiți oameni ai Planetei, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică i-a declarat pe danezi.

Mamele olandeze sunt foarte fericite

Ellen de Bruin, psiholog și jurnalist olandez, a scris cartea „Femeile olandeze nu suferă de depresie”. Acolo vorbește despre faptul că alegerile personale sunt cheia fericirii. “Olandezii sunt liberi să-și aleagă singuri partenerul de viață, religia, sexualitatea, aici avem voie să folosim droguri ușoare, putem să spunem aproape tot ce ne trece prin minte. Olanda este o țară foarte liberă”, scrie el.

Citește și – Cele mai neobișnuite nume de copii din România. Lista te va surprinde, ce idei inedite au avut părinții

Tații olandezi se implică în creșterea copiilor

Potrivit unui articole din New York Times, intitulat Munca part-time în secolul 21, guvernul din Olanda a oferit angajaților part-time drepturi egale cu ale celor care lucrează cu normă întreagă. De atunci, toți mai mulți tați optează pentru joburi full-time de 4 zile pe săptămână, în timp ce o zi întreagă o dedică timpului cu copiii lor.

Copiii din olanda nu sunt stresați la școală

În Olanda nimeni nu își învață copiii să fie competitivi. Acolo nu li se dau teme pentru acasă decât la clasele superioare, însă este vorba de teme foarte scurte. Sunt încurajați să se bucure de ceea ce învață și nimic mai mult. La finalul școlii primare, în jurul vârstei de 12 ani, copiii dau un test prin care le sunt descoperite înclinațiile și abilitățile, apoi sunt îndrumați să opteze pentru studiul unei ramuri sau a alteia.

De asemenea, copiii din Olanda sunt lăsați să-și exprime părerile și ceea ce simt. Părinții ascultă ce au de spus copiii pentru a încerca să ajungă împreună la un numitor comun.

Bunicile se implică în mod direct în creșterea copiilor

În Olanda există așa-numita „oma gad” ( n.r. ziua bunicii) – o zi pe săptămână în care bunicile se dedică în totalitate creșterii nepoților. Le gătesc, fac lecții împreună, merg în parc, astfel încât părinții să se poată concentra pe rezolvarea sarcinilor de serviciu și a altor probleme.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
7.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *