De ce nu înflorește petunia. Greșelile care o distrug. Sfaturi pentru începători

Regulile de care e bine să ții cont
De ce nu înflorește petunia. Greșelile care o distrug. Sfaturi pentru începători

Petuniile sunt flori iubite de mulți oameni, astfel că se găsesc în multe grădini sau balcoane. Chiar dacă par ușor de întreținut, e bine să știi totuși câteva informații utile despre ele și cum să le îngrijești.

Cum să ajuți petuniile să înflorească mai mult și mai frumos

În primul rând trebuie să analizezi și să afli care este motivul pentru care petuniile nu înfloresc. Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este lumina. În situația în care petuniile nu au lumină, atunci nici flori nu vor face prea curând. În cazul în care nu știai, petuniile au nevoie de lumina directă a soarelui, așa că asigură-te că beneficiază de razele acestuia cel puțin șase ore pe zi. Dacă petuniile sunt plantate în ghiveci, mută-le într-un loc cu soare. Pentru petuniile plantate la umbră există altă soluție: replantarea în locurile în care ar beneficia de lumina soarelui cel puțin șase ore pe zi.

Se întâmplă însă, ca deși ele să fie într-un loc cu mult soare, să nu aibă flori. Aici motivele ar putea fi că nu primesc destulă apă sau că nu beneficiază de îngrășământ. Chiar dacă sunt flori rezistente la secetă, petuniile vor înflori mai repede atunci când solul este umed. Mai mult decât atât, atunci când le uzi trebuie să pui apă la baza plante. Dacă picăturile ajungi pe muguri, ar fi bine să le scuturi. Mugurii umezi pot mucegăi, așa că șansele să înflorească sunt reduse la zero.

Vezi și – Cum să ai cele mai frumoase petunii curgătoare și pline de flori. Trucurile simple la care apelează grădinarii

Ce îngrășământ să folosești pentru petunii

Dacă până acum nu ai administrat petuniilor niciun fetilizator, atunci e vremea să o faci. Majoritatea florile cumpărate din sere sunt fertilizare în mod regulat cu îngrășământ lichid, însă rămâne în pământ o perioadă destul de scurtă. E posibil ca acestea să fi primit un fertilizator bogat în azot, care ajută la dezvoltarea frunzelor, însă nu și a florilor. Sfatul specialiștilor este să cumperi un îngrășământ bogat în fosfor. Astfel, ia de la magazinele de specializate un ferilizator 10-30-10, adică unul care conține 10% azot, 30% fosfor și 10% potasiu.

Atunci când petuniile au înflorit asigură-te că rupi florile care s-au uscat. De asemenea, dacă există și frunze care și-au schimbat culoarea e bine să le tai deoarce vor apărea altele noi. În cazul caz folosește un fertilizator 30-30-30, adică 30% azot, 30% fosfor, 30% potasiu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *