De ce să adaugi scorțișoară în carnea tocată pentru chiftele. Doar câteva persoane știu secretul

Trucul ce transformă preparatele
De ce să adaugi scorțișoară în carnea tocată pentru chiftele. Doar câteva persoane știu secretul

Chiftelele sunt preparate ce înfrumusețează gustativ orice masă în familie. Ca să îți iasă cu adevărat speciale, marii bucătari îți vând un pont. Adaugă un praf din acest condiment și sigur vei fi surprins de gustul pe care chiftelele tale îl vor avea.

Condimentul ce schimbă radical gustul chiftelelor

Este folosită în bucătărie și în medicină de aproape 4000 de ani, dar în trecut era unul dintre cele mai scumpe condimente disponibile. În prezent, putem găsi scorțișoara sub formă de batoane sau pudră. Acest condiment conține antioxidanți, uleiuri volatile, calciu, magneziu si fier, dar și fibre. Este folosită în mare măsură pentru a aroma preparatele dulci, însă există și o altă întrebuințare, în reparatele sărate, dată de cei mai mari bucătari ai lumii. Sigur nu te așteptai la această combinație!

Dacă dorești să pui pe masă un preparat cu adevărat inedit și diferit, adăugă un praf din acest condiment uimitor în carnea tocată pentru chiftele. Nu exagera, însă, deoarece, în caz contrar, scorțișoara va acoperi gustul principal al chiftelelor. Totuși, ar fi bine să eviți scorțișoara ambalată. Alege un baton de scorțișoară și măcină-l cu o râșniță de cafea.

Mâncarea în care vei pune praful de scorțișoară îi va surprinde pe cei prezenți la masă, preparatele căpătând o aromă ușoară și plăcută.  Scorțișoara mai poate fi folosită și în supe, dar, în acest caz, nu trebuie să o macini. Poți pune direct batonul în supă, dar nu uita să îl scoți atunci când mâncarea este gata.

Scorțișoara pentru asezonarea preparatelor sărate

Fiecare pasionat de gastronomie caută să afle cât mai multe secrete despre arta bucătăriei. Trucurile încercate ne fac să preparăm cele mai bune mâncăruri, iar unul dintre ele se referă la adăugarea scorțișoarei în preparatele sărate. Adăugarea scorțișoarei în mâncăruri sărate, cum ar fi ciorbe sau fripturi, conferă acestora un gust inedit, diferit de tot ce ai mai gustat până acum.

Din punct de vedere medical, scorțișoara este cel mai bun aliat al diabeticilor. Folosită de aceste persoane, scorțișoara reduce rezistența la insulină și ajută acest hormon să își ducă la bun sfârșit misiunea pe care o are în organismul uman. Acest condiment scade și nivelul glicemiei, având un puternic efect antidiabetic. Consumată pe stomacul gol, scorțișoara reduce valorile glicemiei cu până la 10-29%.

Alte beneficii ale scorțișoarei se referă a reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ajută și al îmbunătățirea memoriei și crește nivelul de concentrare și atenție. De asemenea, este un aliat în lupta împotriva gripei și răcelii, protejează de guturai și calmează gâtul iritat. Condimentul-minune încetinește procesul de golire a scomacului în urma fiecărei mese, dar redă și strălucirea pielii obosite și împiedică îmbătrânirea prematură cauzată de stres.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *