De ce să pui în butoiul cu varză murată un săculeț de pânză cu boabe de muștar. Trucul nebănuit

Ce e bine să știi
De ce să pui în butoiul cu varză murată un săculeț de pânză cu boabe de muștar. Trucul nebănuit

De ce să pui în butoiul cu varză murată un săculeț de pânză cu boabe de muștar. Fructele și legumele care ne-au răsfățat cu gustul lor proaspăt toată vara încep să fie tot mai puține pe tarabele din piețe. Oamenii se pregătesc de sezonul rece și încep să pună deja murături. Fie că vorbim de gogonele, varză, castraveciori, sau fructe precum pepene roșul ori strugure, pe toate le putem consuma în saramură pe tot parcursul iernii. Există însă câteva trucuri care te vor ajuta să păstrezi murăturile pentru mai mult timp.

De ce să pui în butoiul cu varză murată un săculeț de pânză cu boabe de muștar

Unul dintre trucuri constă în adăugarea condimentelor în borcanul cu murături sau în butoiul cu varză. Aceste ingrediente nu numai că vor oferi un gust deosebit murăturilor ci le va feri și de floare.

Apariția florii de murături este o problemă majoră care le nemulțumește pe gospodinele care au pus conserve pentru iarnă. Ce este mai exact acea floare apărută în saramura din borcane? Ei bine este floare de mucegai și poate apărea din mai multe cauze. După apariția acesteia, gustul și consistența murăturilor are de suferit, iar lichidul din borcan se tulbură și devine albicios.

Cea mai comună cauză a apariției florii în borcanele cu murături este nesterilizarea sau sterilizarea incorectă a borcanelor. O altă cauză pentru care aveți floare la murături este capacul care fie că nu a fost bine închis, fie el nu este etanș și a permis bateriilor să pătrundă în interior.

Pentru a preîntâmpina apariția florii, poți adăuga în borcanele cu murături condimente precum boabe de piper sau de muștar, dafin, hrean, care au un rol antibacterian și împiedică dezvoltarea mucegaiului.

Gospodinele cu experiență cunosc faptul că pentru ca zeama să nu devină vâscoasă şi pentru a ţine murăturile tari pentru o cât mai lungă perioadă, trebuie să adauge în borcane frunze şi crenguţe de vişin, rădăcini de hrean tăiate pe lung sau ardei iute uscat.

Boabele de muștar împiedică apariția florii la murături

Este însă obligatoriu să folosim sare neiodată, pentru că se ştie că iodul provoacă înmuierea vegetalelor, dar şi aspectul acela neplăcut al saramurii din borcan. De asemenea este extrem de important și ce fel de sare punem în borcane. La murături se folosește doar sare grunjoasă. Nu este recomandat să folosești sarea de masă, deoarece conține aditivi care strică saramura și duce la apariția florii.

Murăturile nu vor face mucegai dacă adăugăm în borcan un săculeţ din pânză rară umplut cu boabe de muştar, care să acopere bine suprafaţa murăturilor până la marginea borcanului.

Pentru a nu se băloși, în varza murată poți adăuga busuioc.

Trebuie ținut cont și de faptul că, pentru a nu favoriza apariția florii, murăturile trebuie păstrate într-un loc răcoros, spre exemplu într-un beci sau o pivniță. Temperatura nu trebuie să depășească 8-10 grade Celsius.

De asemenea, un alt aspect foarte important este faptul că murăturile, indiferent că vorbim de castraveți, varză, gogonele, etc, trebuie să fie complet acoperite de saramură în borcan.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.3 103 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *