De ce ți se ofilesc plantele. Trei greșeli majore pe care le faci

Care sunt principalele motive pentru care ți se ofilesc plantele preferate.
De ce ți se ofilesc plantele. Trei greșeli majore pe care le faci

De ce ți se ofilesc plantele și ce trebuie să ai în vedere pentru a le proteja. Dacă iubești plantele și ai probleme cu întreținerea lor, iată cele mai frecvente greșeli de grădinărit care iți afectează plantele. În acest articol, îți vom povesti ceea ce nu ar trebui să faci. Nu este nevoie să fii un expert în domeniu pentru a avea o mini junglă în stare perfectă.

Ai acasă flori sau cactusi care nu cresc așa cum ți-ai dori? Iată principalele practici pe care ar trebui să le eviți, pentru că anumite obiceiuri pot deteriora plantele. Iată trei greșeli majore pe care le faci.

De ce ți se ofilesc plantele, iată principalele cauze:

Prea mult soare

Soarele este una dintre sursele de energie și de viață de care are nevoie orice plantă. Dacă plantele sunt umbrite, vor avea nevoie apoi de ore lungi în care să fie expuse la razele soarelui. De aceea, este bine să fie așezate în încăperi bine luminate sau lângă ferestre. Totodată, mare grijă la excese. Căldura poate complica lucrurile, așa că plantele nu trebuie expuse în exces la soare.

Frunzele se pot arde la soare. Soluția este umbra. De asemenea, unele spaliere sau ghivece mari de flori, poziționate pentru a umbri plantele, ar fi de mare ajutor. Mai ales de la mijlocul zilei până după-amiaza târziu, când soarele arde cu putere. Numai spalierele pot face suficientă umbră, dar de exemplu, există și alte soluții. Vițele de vie plantate pe ele vor ajuta mai mult. Vița de vie așezată în locurile pline de lumină solară poate avea beneficii foarte bune. De asemenea, plantele artificiale așezate pe spaliere sunt altă alegere bună.

Excesul de apă

Apa este esențială pentru sănătatea oricărei plante. Mai ales când este foarte cald, este indicat să oferi plantelor aportul de apă necesar în timpul zilei. Ajută chiar să fie umezite și frunzele ușor uscate. Frunzele deteriorate nu se vor recupera, dar plantele vor produce frunze noi dacă nu sunt prea grav deteriorate.

Totuși, cât de des ar trebui să uzi plantele? Perioada exactă de hidratare a acestora este indicată de solul lor. Ca să eviți excesul de apă, trebuie să testezi pământul. Dacă este uscat și textura indică faptul că are nevoie de apă, este momentul să uzi florile. Dimpotrivă, dacă solul este umed, înseamnă că plantele au suficientă apă pentru moment.

Dăunători externi

Dăunătorii sunt printre cei mai mari inamici ai locuinței tale dar reprezintă un pericol și pentru plante. Cei mai des întâlniți dăunători sunt larvele, viermii sau muștele albe, printre multe altele. Pentru a-i ține la distanță, este recomandată folosirea îngrășămintelor naturale care sunt prietenoase cu mediul.

Citește și plantele care elimină energia negativă din casă. Te feresc de necazuri

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.6 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *