De ce torc pisicile, de fapt. Puțină lume știe motivul

Sigur nu știai aceste lucruri despre pisici
De ce torc pisicile, de fapt. Puțină lume știe motivul

Pentru foarte multe persoane torsul pisicilor este foarte liniștitor, mai ales dacă se află în mijlocul unei perioade stresante sau la finalul unei zile obositoare la birou. Puțini sunt cei care știu de ce torc pisicile și care este rolul acestui sunet.

Torsul, unul dintre cele mai comune sunete pe care le scot pisicile

Torsul reprezintă unul dintre cele mai comune sunete pe care le scot pisicile. Ele torc atunci când inspiră și când expiră, folosindu-se de laringe și mușchii diafragmei. Din punct de vedere medical nu se știe cu exactitate cum sunt controlate aceste contracții de sistemul lor nervos central.

De ce torc pisicile. Care sunt motivele pentru care scot aceste sunete

Exisră mai multe situații în care pisicile torc. Iată patru dintre ele, cele mai întâlnite.

Pisica toarce atunci când este fericită – dacă observi că mica ta felină toarce în timp ce stă cu burta în sus, cu ochii aproape închiși și nu își mișcă coada, înseamnă că zâmbește și e fericită.

Toarce când îi este foame sau vrea ceva – atunci când își doresc ceva pisicile torc diferit. Torsul de foame este altfel față de cel liniștitor de atunci când sunt fericite. În această situație fac sunete mai înalte, încercând să imite vocea unui copil și să captele atenția.

Toarce atunci când „vorbește” cu alt membru al familiei – pisicile torc încă de la câteva zile după ce se nasc. Este felul în care puii transmit mamelor că se simt bine. De asemenea, pisicile mari torc pentru a-și liniști puii pentru a-i face să se simtă bine.

Pisica toarce atunci când nu se simte bine – multe dintre pisici torc atunci când au o problemă, când sunt rănite. Studiile au explicat că fie încearcă să se calmeze singure și echivalează cu suptul degetului la copii, fie le ajută sa se vindece mai repede de răni.

Alte curiozități despre pisici

Pisicile sunt în continuare creaturi misterioase, sacre în multe culturi. Iată câteva dintre cele mai întâlnite curiozități despre ele care au fost descoperite de-a lungul timpului.

  • Au fost venerate în Egipt este cunoscut în toată lumea, dar ele au fost declarate sacre și în Japonia în jurul anului 1000.
  • Pisicile văd pe timpul nopții de cinci ori mai bine decât oamenii, mai ales dacă ținta se află în mișcare, iar acest lucru chiar dacă disting un număr mai mic de culori decât ochiul uman.
  • O pisică domestică poate atinge o viteză de 31 km/h, dar poate menține acest ritm pentru aproximativ un minut.
  • Pisicile sunt capabile să sară de cinci ori lungimea propriului corp. Echivalentul în cazul unui om este cu săritura de lungimea unui bazin.
  • Dacă este o pisică adultă, sănătoasă, aceasta petrece 15% din timp într-un somn adânc, 50% într-un somn ușor, iar 35% din timp e trează. Astfel au abilitatea de a deveni alerte la capacitate maximă după trezire.
  • O pisică are 244 de oase în corp (spre deosebire de oameni, care au 206). Are 60 de vertebre, 20 intre acestea fiind localizate în coadă, dând flexibilitate.
  • Pisicile sunt foarte active seara și dimineața. Atunci sunt momentele prielnice pentru vânat.
  • Pisicile se nasc cu 26 de dinți de lapte, iar în timp sunt înlocuiți cu 30 de dinți permanenți.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
8.1 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *