Ingredientul banal care te scapă de ciupiturile țânțarilor. Trucul simplu și eficient

Scapă rapid de mâncărimea de pe piele cu un ingredient pe care îl ai în casă deja
Ingredientul banal care te scapă de ciupiturile țânțarilor. Trucul simplu și eficient

Un ingredient banal din bucătărie te scapă de ciupiturile de țânțar. Atunci când, mai ales în anotimpul cald, aceste insecte îți dau mari bătăi de cap și nu știi ce să mai folosești pentru a scăpa de mâncărimea de pe piele, există o soluție simplă și ieftină, la care nu te-ai gândit până acum.

Ingredientul banal care te scapă de ciupiturile țânțarilor

Atunci când mâncărimea ciupiturilor de țânțari nu îți dă pace trebuie să știi că poți folosi rapid bicarbonat de sodiu. Acesta este ingredientul care te scapă de ciupiturile țânțarilor și neutralizează pH-ul pielii.

Ce ai nevoie: o linguriță de bicarbonat de sodiu, un pahar cu apă și o bucată de bumbac.

Ce trebuie să faci: amestecă bicarbonatul în paharul cu apă. Curăță ciupitura de țânțar cu apă și săpun pentru a preveni infectarea ei. Ulterior, înmoaie bucata de bumbac în paharul cu apă și bicarbonat și aplică pe mușcătura de țânțar. Lasă să acționeze timp de 10 minute. Nu este nevoie să spălați pielea apoi, scrie dcnews.ro.

Ce să pui în ghiveciul florilor pentru a alunga țânțarii

Plantele aromatice sunt o soluție foarte bună împotriva țânțarilor. Ca să scapi de ei pune în câteva ghivece astfel de plante: mentă, levănțică, cimbru, busuioc sau mărar. O să vezi cum aceste insecte care îți pot da mari bătăi de cap nu se mai apropie de locurile unde sunt ghivecele cu aceste plante.

Și lavanda e de mare ajutor împotriva țânțarilor. Fie că alegi uleiul esențial de lavandă, fie ramuri ale plantei, asigură-te că mirosul ei este la fiecare pervaz al casei.

Încă un remediu bun împotriva țânțarilor îl reprezintă frunzele de dafin și frunzele de nuc. Strânge mai multe și dă-le foc într-un bol, apoi treci cu fumul prin toate camerele din casă. Țânțarii vor sta la distanță imediat cum simt acest miros de fum de frunze de dafin sau de nuc.

Ce să folosești împotriva țânțarilor atunci când mergi la iarbă verde

Atunci când ieși în natură trebuie să folosești neapărat ceva împotriva țânțarilor, altfel riști să fi ciupit. Vanilia este un ingredient de foarte mare ajutor în astfel de situații. Tot ce trebuie să faci este să folosești un spray pe bază de ulei natural de vanilie sau extract natural de vanilie. Amestecă acest ulei cu apă și pune lichidul într-o sticlă cu pulverizator.

Care sunt culorile care atrag țânțarii

Potrivit unui grup de oameni de știință de la Universitatea din Washington, țânțarii zboară de obicei către anumite culori. În timpul studiului lor țânțarii au reacționat la anumite culori aprinse cum sunt roșu, portocaliu, negru și cyan.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
6.6 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *