A mai rămas o săptămână și câteva zile până la Paște, iar de pe masa festivă nu va lipsi friptura de miel. Însă, nu toate gospodinele știu să o prepare ca la carte. Ei bine, dacă nu vrei să dai greș, încearcă rețeta noastră. Respectând paşii de mai jos, carnea va ieși mult mai fragedă și mai delicioasă. Iată ce trebuie să pui în friptura de miel pentru un gust savuros!
Friptura de miel poate fi extrem de gustoasă dacă știi cum să o prepari corect. Carnea de miel, la fel ca și cea de vită, este un pic mai tare, de aceea trebuie să pui în aplicare un truc simplu menit să o transforme într-o friptură foarte fragedă și cât se poate de delicioasă.
Iată, mai întâi de toate, ce condimente îți sunt necesare pentru a obține o carne de miel gustoasă: usturoi, cimbru, rozmarin sau mentă, boia de ardei dulce sau iute, mărar, sare și piper.
Iată cum se prepară rețeta de bază a baițului pentru carnea de miel:
Se ia un bol, iar în el se adaugă uleiul de măsline, usturoiul zdrobit și se amestecă foarte bine. Ulterior, se adaugă sarea, piperul proaspăt măcinat și ierburile aromatice.
Toate ingredientele se amestecă, după care se pune zeama de la o lămâie. Mai departe, se pune o linguriță de miere în baiț și se amestecă foarte bine pentru a combina toate aromele.
Acum, se ia carnea de miel și se spală, după care se usucă cu un prosop de bucătărie. În final, se ia o pensulă de bucătărie și se aplică baițul pe toate părțile cărnii de miel. După ce am acoperit toată bucata de carne, aceasta se lasă deoarte timp de 30 de minute. Ulterior, ea poate fi gătită.
Citește și Program Lidl de Paște 2024. Care este orarul de funcționare în perioada sărbătorilor!