Ce să pui în friptura de miel pentru un gust savuros. Carnea va ieși mult mai fragedă

Acesta este secretul marilor bucătari!
Ce să pui în friptura de miel pentru un gust savuros. Carnea va ieși mult mai fragedă

A mai rămas o săptămână și câteva zile până la Paște, iar de pe masa festivă nu va lipsi friptura de miel. Însă, nu toate gospodinele știu să o prepare ca la carte. Ei bine, dacă nu vrei să dai greș, încearcă rețeta noastră. Respectând paşii de mai jos, carnea va ieși mult mai fragedă și mai delicioasă. Iată ce trebuie să pui în friptura de miel pentru un gust savuros!

Truc pentru o friptură de miel delicioasă

Friptura de miel poate fi extrem de gustoasă dacă știi cum să o prepari corect. Carnea de miel, la fel ca și cea de vită, este un pic mai tare, de aceea trebuie să pui în aplicare un truc simplu menit să o transforme într-o friptură foarte fragedă și cât se poate de delicioasă.

Iată, mai întâi de toate, ce condimente îți sunt necesare pentru a obține o carne de miel gustoasă: usturoi, cimbru, rozmarin sau mentă, boia de ardei dulce sau iute, mărar, sare și piper.

Baiț pentru carnea de miel

Iată cum se prepară rețeta de bază a baițului pentru carnea de miel:

Ingrediente

  • trei căței de usturoi zdrobiți
  • patru linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de piper proaspăt măcinat
  • zeama de la o lămâie
  • o linguriță de ierburi aromatice uscate sau proaspete
  • o linguriță de miere

Citește și Alimentul special care nu lipsește de pe masa de Paște a Familiei Regale. Este personalizat și face deliciul celor de la Palat!

Mod de preparare

Se ia un bol, iar în el se adaugă uleiul de măsline, usturoiul zdrobit și se amestecă foarte bine. Ulterior, se adaugă sarea, piperul proaspăt măcinat și ierburile aromatice.

Toate ingredientele se amestecă, după care se pune zeama de la o lămâie. Mai departe, se pune o linguriță de miere în baiț și se amestecă foarte bine pentru a combina toate aromele.

Acum, se ia carnea de miel și se spală, după care se usucă cu un prosop de bucătărie. În final, se ia o pensulă de bucătărie și se aplică baițul pe toate părțile cărnii de miel. După ce am acoperit toată bucata de carne, aceasta se lasă deoarte timp de 30 de minute. Ulterior, ea poate fi gătită.

Citește și Program Lidl de Paște 2024. Care este orarul de funcționare în perioada sărbătorilor!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *