Soarele, poluarea, frigul, deshidratarea și alți factori vă pot face buzele uscate. Nu doar din punct de vedere al aspectului este important să ne îngrijim buzele, cât și a sănătății. Prin deshidratare, buzele se crapă, uneori destul de adânc, favorizând infecțiile, herpesurile și alte probleme de sănătate. Ai văzut cum arată rujul pe buzele crăpate? Există multe remedii naturiste care te ajută să-ți menții buzele sănătoase și aspectuoase.
Sunt mai mulți factori care afectează starea de sănătate ale buzelor, în principal, buzele se usucă datorită temperaturii extreme, deshidratării, a alimentației necorespunzătoare sau a deficitului de vitamina B2.
Stratul de piele care acoperă buzele este extrem de fragil și subțire, ceea ce face ca buzele tale să se deshidrateze și să se crape, cu ușurință. Prin urmare, este extrem de important să ai grijă de ele. Cum faci asta? Ei bine, îți oferim câteva sfaturi de bază de care să ții cont și să începi o rutină pentru îngrijirea buzelor.
1. Bea apă pentru a-ți menține buzele hidratate
Este foarte important să ai grijă de pielea și corpul tău, de la interior, astfel încât schimbările să se poată reflecta în exterior. Știm cu toții recomandarea medicilor de a consuma opt-zece pahare de apă pe zi. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le poți urma, nu numai pentru sănătatea organismului și a pielii, cât și pentru sănătatea buzelor. În plus, de ce să cheltui bani pe tratamente costisitoare, când numai apa îți poate menține buzele hidratate.
2.Exfoliază buzele periodic
Este esențial să-ți exfoliezi buzele o dată sau de două ori pe săptămână, mai ales în perioada de iarnă. În acest mod, buzele vor fi sănătoase și moi. Prin exfoliere, se îndepărtează celulele moarte ale pielii, iar buzele rămân moi și sănătoase. Pentru exfoliere, poți utiliza un scrub ușor pentru buze, pe care îl găsești în farmacii sau îl poți face acasă din câteva ingrediente.
Iată o rețetă ușoară de scrub, de făcut acasă:
– Amestecă câte o lingura de ulei de cocos si miere, cu două linguri de zahăr brun și o jumătate de lingura de apă călduță.
– Se amestecă bine și se păstrează într-un recipient mic ermetic. Scrubul se întinde pe buze cu mișcări circulare ușoare timp de două până la trei minute , apoi se clătește cu apă caldă..
Vei observa cât de moi și suple se simt buzele imediat după . Dacă utilizezi un produs de îngrijire a buzelor din comerț, asigură-te că ingredientele nu conțin substanțe chimice sau parfum.
3.Nu uita de protecția solară pentru buze
Așa cum pentru ten este recomandat să folosești creme cu protecție UV, în aceeași măsură se recomandă protecție solară și pentru sănătatea buzelor. Pe piață sunt multe produse sub formă de balsamuri, creme și rujuri, din ingrediente naturale, care conțin SPF. Se recomandă să fie utilizate atât vara cât și iarna. Alege un produs cu factor de protecție UV mai mare de 15.
4. Nu-ți linge buzele
Aceasta este o greșeală pe care o facem cu toții fără să ne dăm seama. Buzele tale s-ar putea simți hidratate pentru o perioadă scurtă de timp, dar această acțiune face mai mult rău decât bine. Saliva ta conține enzime digestive precum amilaza și maltaza, care usucă buzele.
5. Nu folosi ruj uscat
Rujurile lichide merită toată dragostea și adorația pentru puterea și pigmentarea lor de durată. Cu toate acestea, unele pot fi extrem de uscate pe buze. Și din moment ce buzele noastre nu produc în mod natural umiditate, numită sebum, ca și restul feței noastre, acest lucru poate duce la descuamare și descuamare. Optează pentru rujuri hidratante pentru uz zilnic. Produsele pentru buze infuzate cu uleiuri, unt de shea sau orice agent natural pentru a calma uscăciunea sunt un mare da!
Cele mai bune ingrediente pentru sănătatea buzelor sunt: