Ingredientul minune din bucătărie care îți face casa lună. Locuința ta va străluci de curățenie, efectele sunt spectaculoase

Nu este deloc scump și se găsește în orice supermarket
Ingredientul minune din bucătărie care îți face casa lună. Locuința ta va străluci de curățenie, efectele sunt spectaculoase

Când vine vorba de curățenia în gospodărie, există produse care sunt regii incontestabili ai acestor activități, dar trebuie să știi cum să pui totul în practică. Vei vedea mai jos care este ingredientul minune din bucătărie care îți face casa lună.

Trucuri simple pentru o curățenie ca la carte în casă

Există alternative de curățare a podelei sau a unor suprafețe care îți vor fi de mare ajutor atunci când vine vorba de a lăsa zona ca nouă și cu cele mai bune rezultate fără foarte mult efort. Vei vedea mai jos care sunt beneficiile spălării casei cu oțet alb.

Care sunt beneficiile spălării casei cu oțet alb?

Pentru că este destinat curățării, dar nu este la fel de agresiv ca alte produse, oțetul va menține podelele strălucitoare și cu un aspect îngrijit. În plus, printre beneficiile spălării casei cu oțet alb se numără faptul că vei putea îndepărta murdăria de pe gresie și, de asemenea, vei elimina dăunătorii. Vei îndepărta calcarul și chiar vei avea posibilitatea de a dezinfecta, deoarece unele bacterii sunt complet inhibate de pH-ul oțetului, potrivit viviendoencasa.mx.

Cum să cureți casa cu oțet alb, pas cu pas:

  • Amestecă o ceașcă de oțet alb cu o găleată de apă.
  • Curăță podelele ca de obicei.
  • Pentru cele mai bune rezultate, aerisește spațiile astfel încât să se usuce bine.
  • Dacă ai pete încăpățânate, poți folosi o pastă de bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de oțet.

Care este diferența dintre oțetul alb și oțetul normal?

Potrivit experților, diferența constă în gradul de aciditate; oțetul alb are un procent de aciditate cuprins între 3% și 5%, în timp ce oțetul de curățare are un grad de aciditate de aproximativ 8%.

citește și – De ce să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Trucul nebănuit

Oțetul este de mare ajutor și în mașina de spălat

Foarte multe haine se deteriorează în timp, după ce sunt spălate de câteva ori. Blugii sunt printre cele mai pretențioase haine. Cei închiși la culoare își pot pierde nuanța după doar câteva spălări consecutive, iar aspectul lor va fi unul de vechi. Pentru a evita să se întâmple acest lucru, ai la îndemână un truc simplu cu un ingredient pe care îl ai deja în bucătărie. Folosește oțet de mere, pentru ca blugii să își păstreze culoarea cât mai mult timp. Tot ce ai de făcut este să pui o jumătate de cană de oțet de mere în mașina de spălat, atunci când speli blugi și haine închise la culoare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *