Ingredientul pe care să-l pui în apa în care fierb cartofii. Secretul bucătarilor pentru un gust de senzație

Trucuri utile pentru orice gospodină
Ingredientul pe care să-l pui în apa în care fierb cartofii. Secretul bucătarilor pentru un gust de senzație

Cartofii reprezintă un ingredient de bază pentru foarte multe feluri de mâncare. Bucătarii profesioniști au dezvăluit un truc foarte interesant despre cum ar trebui fierți aceștia pentru ca gustul lor să fie deosebit.

Sfat important din partea bucătarilor profesioniști. Ingredientul pe care să-l pui în apa în care fierb cartofii

Atunci când se pun cartofii la fiert gospodinele ar trebui să adauge în apa care fierb puțină zeamă de lămâie. Atenție, trebuie adăugată atunci când cartofii sunt aproape fierți! Acest truc va fi de folos atât pentru un gust deosebit, cât și pentru păstrarea culorii albe a cartofului. De asemenea, dacă fierbi cartofii cu coajă aceasta se va curăța mult mai repede datorită sucului de lămâie.

Trucuri utile pentru orice gospodină

Bucătarii profesioniști folosesc o mulțime de trucuri atunci când gătesc. Spre exemplu, pentru ca legumele să rămână întregi în urma fierberii trebuie să folosești o lingură de oțet în apa în care le pui la fiert. Există și posibilitatea ca în oala în care fierbi cartofii să pui crenguțe de mărar și pătrunjel deoarece acestea le vor da cartofilor un gust special, potrivit playtech.ro.

Beneficiile consumului de cartofi

Cartofii conțin fibre și au puține calorii. Aceștia nu au grăsimi. În ei se regăsesc doar aproximativ 0,1 g grăsimi la 100 grame. De asemenea, sunt o sursă foarte bună de potasiu. Un cartof de mărime medie conține cu 40% mai mult potasiu decât o banană obișnuită. Mai au și amidon. Acesta se descompune în glucoză și oferă energie. Toate acestea recomandă cartofii a fi consumați într-o dietă sănătoasă și echilibrată.

Ce poți face cu apa în care ai fiert cartofii

De acum înainte nu vei mai arunca apa în care ai fiert cartofii deoarece poate fi folosită în mai multe situații, chiar și care nu au legătură cu bucătăria.

Poate fi folosită la supă sau ciorbă. În loc să folosești apă proaspătă pentru ciorbă poți pune această apă în care au fiert cartofii. Rezultatul final va avea un gust mai plăcut, iar amidonul din apă va face ca supa să aibă o textură mai densă.

Se poate pune în compoziția unor sosuri. Cu această apă, în care au fiert cartofii, poți pregăti fie un sus roșu, fie unul alb pe bază de smântână sau brânză.

De asemenea, este benefică pentru plante. Această apă conține magneziu, potasiu, fier și calciu. Ele joacă rolul unor îngrășăminte naturale și ajută plantele să devină mai puternice și mai sănătoase. De asemenea, le ajută să fie și mai rezistente împotriva dăunătorilor, dar și în cazul temperaturilor scăzute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
9.2 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *