La ce temperatură se setează corect aerul condiționat vara. Aceasta este de fapt valoarea ideală

Nu este indicat în niciun caz să setăm aerul condiționat la temperaturi foarte joase.
La ce temperatură se setează corect aerul condiționat vara. Aceasta este de fapt valoarea ideală

La ce temperatură se setează corect aerul condiționat vara. Cea mai călduroasă perioadă din an a început și cu toții ne dorim metode simple de răcorire. Iar aerul condiționat este una dintre cele mai utilizate, însă multă lume setează greșit temperatura de funcționare a acestui dispozitiv. În cele ce urmează vei afla care este temperatura optimă la care este indicat să funcționeze aerul condiționat în locuința ta.

La ce temperatură se setează corect aerul condiționat vara

Înainte de toate este important de știut faptul că aparatele de aer condiționat trebuie verificate și curățate periodic pentru o bună funcționare și prelungirea vieții acestora. În plus, este necesar să facem o curățare anuală a acestora pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și mucegaiurilor care ne pot îmbolnăvi.

”Deși folosirea unui aparat de aer condiționat nu poate cauza răceala, aceasta fiind contractată doar ca urmare a prezenței unui virus, un aparat de aer condiționat utilizat sau întreținut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii”, explică reprezentanții Daikin, potrivit Ziarul Financiar.

În ceea ce privește setarea temperaturii potrivite, sunt multe persoane care o fac greșit. Nu este indicat să setăm aerul condiționat la temperaturi foarte joase, așa cum se practică.

Potrivit specialiștilor, în zilele caniculare de vară, aerul condiționat trebuie să fie setat cu cel mult 10°C sub nivelul celei de afară, dacă vrem să ne protejăm sănătatea.

Conform standardelor internaţionale, nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiţionat sub 25 °C şi nici la o temperatură cu mai mult de 6 °C sub cea de la exterior.

Nu este indicat să setăm o temperatură mai joasă la aerul condiționat pentru că temperaturile mici reduc umiditatea la interior, ceea ce duce la o uscare a membranelor din nas și din gât, iar acest lucru poate determina simptome asemănătoare răcelii.

Unde se montează aparatul de aer condiționat

Este important să găsiți un loc în care aparatul să fie ferit de razele directe ale soarelui, să evite supraîncălzirea și să nu reducă din performanța acestuia. De aceea, înainte de toate, discutați cu specialiștii care se ocupă cu montarea unor astfel de aparate.

Mai mult, veți putea asigura și circulația optimă a aerului în zona respectivă și aparatul va putea avea un consum optim de energie electrică. Pentru a face o alegere corectă, informați-vă suficient înainte de a vă cumpăra aparatul pentru aer condițonat. Puteți face economie și veți avea și un confort așa cum vă doriți.

7.4 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.