La ce trebuie să fii atentă când citești e-mailurile. Poți rămâne rapid fără bani în conturi

La ce trebuie să fii atentă când citești e-mailurile. Poți rămâne rapid fără bani în conturi

Când citești e-mailurile, este important să fii atentă la mai multe aspecte cheie. În felul acesta vei evita posibilele amenințări de securitate cibernetică și vei proteja informațiile tale financiare.

Mare atenție când citești e-mailurile

Verifică expeditorul

Asigură-te că e-mailurile pe care le primești sunt de la surse de încredere. Verifică adresa expeditorului și fii atentă la eventualele erori sau variații subtile care ar putea indica un phishing sau mesaj fraudulos.

Atenție la link-uri și documente atașate

Evită să dai click pe link-uri sau să descarci documente/imagini din e-mailuri suspecte ori necunoscute. Acestea ar putea conține malware sau ar putea duce la site-uri web false care încearcă să-ți fure informații personale și financiare.

Urmărește mesajele de alertă urgentă

E-mailurile care pretind a fi urgente și care solicită informații personale sau financiare imediate ar putea fi frauduloase. Fii precaută în fața acestor solicitări și verifică întotdeauna autenticitatea mesajului.

Verifică semnăturile și logo-urile

Uneori, e-mailurile frauduloase pot imita aspectul și stilul unui brand cunoscut. Verifică întotdeauna semnăturile și logo-urile, precum și dacă mesajul este autentic.

Folosește un software de securitate

Instalează un software de securitate pe dispozitivul tău împotriva amenințărilor de securitate cibernetică, cum ar fi malware-ul și phishing-ul.

Răspunde cu prudență

Dacă primești un e-mail care solicită informații financiare sau personale, fii prudentă în a răspunde. Verifică întotdeauna autenticitatea cererii și, dacă este posibil, contactează direct compania sau instituția în cauză pentru a confirma solicitarea.

Cum îți dai seama că mesajul este fals

Există câteva semne pe care le poți observa la un e-mail fals sau fraudulos. De multe ori, are o adresă necunoscută, cu erori sau greșeli de ortografie. Fii atentă la aceste aspecte, deoarece ar putea indica că e-mailul nu este autentic.

Solicită informații personale sau financiare. E-mailurile false cer informații personale sau financiare, cum ar fi numărul cardului de credit, parolele sau datele de identificare personală.

Link-uri suspecte. Nu da click dacă nu ești sigură de autenticitatea e-mailului.

Dacă observi una sau mai multe dintre aceste semne într-un e-mail pe care l-ai primit, este posibil să fie fals sau fraudulos. În astfel de cazuri, este recomandat să nu răspunzi, ci să raportezi incidentul companiei sau instituției respective ori să-l ștergi fără să dai click pe niciun link.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *