Miturile epilării cu laser, demontate de Petronela Florea: „După ce ți-ai făcut ședințele, ești liniștită un an sau un an și jumătate” EXCLUSIV

Află care sunt diferențele dintre procedura clasică și cea cu laser!
Miturile epilării cu laser, demontate de Petronela Florea: După ce ți-ai făcut ședințele, ești liniștită un an sau un an și jumătate EXCLUSIV

Multe femei se întreabă dacă trebuie să rămână fidele epilării clasice, în timp ce altele abia așteaptă să recurgă la procedura cu laser. Petronela Floarea, specialist în epilare, a discutat în exclusivitate cu Ego.ro despre acest subiect extrem de important pentru reprezentantele sexului frumos. Petronela Floarea activează în domeniul destinat cosmeticii și epilării încă din 2008 și recomandă epilarea cu laser, explicând că aceasta este o procedură eficientă și lipsită de durere. De asemenea, ea a demontat și miturile epilării cu laser, care au legătură cu epilarea între ședințe și funcționarea aparatului pe părul blond.

Miturile epilării cu laser. Petronela Floarea: „La epilarea clasică, mai mult de 2 zile rezultatul nu ține”

Care sunt diferențele dintre epilarea definitivă și epilarea clasică?

Petronela Floarea: La epilarea cu laser se pot vedea rezultate de la prima ședință, în sensul că se pierd o mare parte din firele de păr încă de la început, pielea devine catifelată, părul crește mai greu. Firele rămase cresc oricum într-un fel mai subțire și mai fin, nu mai este deranjant. Atunci când vine vorba de epilarea clasică, mai mult de 2 zile rezultatul nu ține, firele imediat apar, la fel și iritațiile.

Ce recomanzi?

Petronela Floarea: Clar recomand laserul, este mult mai eficient, mai bun și mai ușor pentru noi, femeile.

Ce se întâmplă cu pielea noastră, în timp, atunci când apelăm la epilarea clasică?

Petronela Floarea: Se spune că pielea își pierde din suplețe și din elasticitate în timp. Ceara este destul de caldă, smulgerea se face prin tragere, iar această modalitate întinde pielea, care se lasă în timp și își pierde din elasticitate, nu mai este așa de fermă. Așa apar și ridurile uneori.

„Laserul nu mai este chiar așa de scump”

Ce tip de epilare este mai eficientă și mai populară?

Petronela Floarea: Mai eficientă este, clar, epilarea cu laserul. Mai populară a fost, deși nu cred că mai este încă, epilarea tradițională cu ceară, ținând cont că era mai la îndemâna oricui. Pe lângă faptul că acest tip de epilare era mai avantajoasă la preț, ea putea să fie făcută în orice salon. Totuși, în ultimul timp, laserul este tot mai popular și mai ușor de accesat, nu mai este chiar așa de scump și majoritatea femeilor cred că își pot permite o astfel de epilare. În momentul acesta, procedura a devenit mult mai populară.

Putem avea probleme atunci când apelăm la un tip de epilare?

Petronela Floarea: La epilarea tradițională intervin iritații pe care majoritatea femeilor le au. Foliculita este o altă problemă cu care se confruntă multe femei, iar firele sub piele reprezintă un alt dezavantaj. Nu prea există probleme după epilarea cu laser, din contră, aceasta este o metodă eficientă și sigură. Din experiența mea de până acum, nu m-am confruntat cu probleme care ar putea să fie semnalate.

Miturile epilării cu laser. Petronela Floarea: „După ce ți-ai făcut ședințele, ești liniștită un an sau un an și jumătate”

Ce avantaje există la fiecare? Dar dezavantaje?

Petronela Floarea: Epilarea tradițională poate să fie accesată de femeile care chiar nu își permit procedura cu laser, aceasta se găsește destul de ușor, pielea rămâne catifelată, dar doar pentru câteva zile. Realitatea este că epilarea cu laser este mult mai bună. Totuși, sunt și excepții, există femei care sunt mulțumite de epilarea cu ceară, nu au foliculită și după o perioadă de timp, le mai dispar firele de păr, căci foliculul nu se mai regenerează în unele locuri. Dar cam atât.

Bineînțeles, avem și dezavantaje: foliculită, iritații, iar pielea se lasă, nu mai este elastică. La laser există mai multe beneficii, epilarea nu doare, dispare foliculita și nu mai există iritații, iar metoda te ajută pe termen lung. După ce ți-ai făcut ședințele, ești liniștită un an sau un an și jumătate și te bucuri de o piele catifelată. În schimb, la dezavantaje, o persoană care alăptează sau care este însărcinată nu se poate epila cu laserul. Să zicem că o femeie a descoperit că este însărcinată și era la începutul tratamentului cu laser, clar trebuie să oprească ședințele și va trebui să o ia de la început atunci când revine la epilare.

Cum trebuie să ne pregătim pentru o ședință de epilare clasică?

Petronela Floarea: Pielea trebuie să fie curată, această procedură se poate realiza cu ajutorul unui gel exfoliant, un gomaj.

„Ai voie să te faci cu lama ori de câte ori este nevoie între ședințele cu laser”

Ce crezi că ar trebui să știe femeile despre epilare?

Petronela Floarea: Pielea femeilor trebuie să fie mereu frumoasă, catifelată și fără iritații. Bineînțeles, este necesar să aleagă metoda cea mai potrivită pentru ele și pielea lor. De asemenea, ele trebuie să știe că această procedură poate să fie lipsită de durere dacă aleg laserul.

Miturile epilarii cu laser

Avem voie să ne epilăm între ședințe?

Petronela Floarea: Nu există contraindicații la laser. Trebuie doar să nu te expui la soare cu câteva zile înainte de ședință, 3-4 zile înainte și 3-4 zile după. Ai voie să te faci cu lama ori de câte ori este nevoie între ședințele cu laser. Nu ai voie doar să mai smulgi firul de păr. Încă de la prima ședință, nu mai este nevoie să ne epilăm. Spre exemplu, dacă azi îți faci prima ședință, părul crește normal până la 2 săptămâni, iar atunci începe să cadă. Folosești lama, iar el abia crește și trebuie să mergi la o altă ședință. Epilarea nu este o corvoadă.

Ce facem dacă părul nostru este blond?

Petronela Floarea: Un laser mai nou are un program special, acționează pe fiecare tip de păr și piele. Bineînțeles, candidatul ideal pentru epilarea cu laser este o persoană cu piele albă și cu un fir de păr negru. Totuși, tehnologia a evoluat, iar laserul acționează și pe firele blonde. Singurul fir de păr pe care niciun laser nu o să acționeze este cel alb. De aceea și alunițele se colorează cu un dermatograf alb.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 36 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *