Nu mai pune făină albă în prăjituri. Ingredientele secrete care transformă radical rețetele tale, ies senzaționale

Nu mai pune făină albă în prăjituri. Ingredientele secrete care transformă radical rețetele tale, ies senzaționale

Făina este unul dintre cele mai folosite produse în bucătărie. De la o prăjitura delicioasă cu mere, până la paste proaspete, făina este un ingredient esențial. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus sau dacă ești alergic la gluten, făina de grâu nu este cea mai indicată. Însă există mulți înlocuitori pentru făina universală. Vezi ce poți folosi.

De ce să înlocuiești făina de grâu

Făina de grâu este, de obicei, folosită în majoritatea rețetelor, deși există mai multe tipuri de făină pe care le putem consuma. Însă, uneori, nu putem sau nu dorim să consumăm acest tip de făină, fie din cauza unei boli, fie a unei opțiuni alimentare.

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus sau dacă ești alergic la gluten, făina de grâu nu reprezintă o soluție. Asta nu inseamnă că trebuie să renunți la preparatele tale favorite, pentru că există înlocuitori pentru cei care caută alternative la făina tradițională de grâu. Sunt produse ușor de găsit în magazinele și supermarketurile obișnuite, așa că trebuie doar să te decizi ce vrei să folosești.

Cu ce se poate înlocui făina de grâu

Dacă ești alergic la gluten, nu trebuie să folosești nici faăina normală, nici făina integrală. Printre efectele negative pe care le are glutenul asupra organismului se află apariția inflamației la nivelul intestinelor, dar și impiedicarea procesului de absorbție a nutrienților din alimente. În cazul în care ai nevoie de o făină fără gluten, cea de orez sau cea de migdale sunt alegeri bune.

Făina de orez

Făina de orez este un înlocuitor excelent pentru făina care conține gluten. Pentru aceasta vom înlocui 150 gr făina de grâu cu 130 gr făina de orez. Este perfectă pentru prăjituri și alte deserturi care nu necesită prea multă consistență.

Făina de migdale

Este cel mai bun înlocuitor cu conținut scăzut de carbohidrați pentru făina universală. Se obține prin decojirea migdalelor opărite, urmată de măcinarea acestora într-o pulbere cât mai fină. Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten.

Făina de hrișcă

Nici hrisca nu contine gluten si face parte din familia de plante Polygonaceae. Boabele de hrișcă sunt o alternativă sănătoasă la grâu cu o mare varietate de efecte benefice. Proteina din hrișcă este de o calitate remarcabilă și, spre deosebire de cerealele populare, este bogată într-un aminoacid esențial, lizină. Hrișca reduce nivelului de colesterol plasmatic, are efecte antiinflamatorii, neuroprotectoare, anticancerigene, antidiabetice și ameliorarea simptomelor hipertensiunii arteriale.

Făina de cocos

Cocosul produce o făină cu conținut scăzut de carbohidrați și bogată în fibre, dar conține mai multe grăsimi saturate decât făina de grâu. Are un conținut ridicat de umiditate și o capacitate de absorbție incredibilă, care poate crea un produs finit mai uscat și mai dens. Utilizarea acestuia în rețete poate necesita adăugarea de grăsimi lichide sau suplimentare. În general, ¼ dintr-o cantitate de făină de cocos este suficientă pentru a înlocui 1 cantitate de făină convențională în orice tip de preparat.

Făina de ovăz

Această făină fără gluten este fabricată din fulgi de ovăz măcinați – germenii, tărâțele și endospermul ovăzului. Cu un conținut ridicat de fibre și ușor dulce, fulgi de ovăz este cel mai adesea considerat un substitut pentru unele făini albe din pâine, clătite, bare de proteine ​​de casă, fursecuri și alte produse de patiserie.

Făina pentru prăjituri

Este unul dintre cei mai buni înlocuitori universali de făină pentru toate rețetele, deoarece are ca rezultat un produs final mai umed și mai fraged. Funcționează atunci când coaceți pâine, prăjituri, prăjituri și, de asemenea, la îngroșare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a făcut Andreea Antonescu cu toate hainele din perioada Andre
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *