Nu mai pune orez în perișoare. Secretul nr. 1 pentru cea mai gustoasă ciorbă

În ce ordine se adaugă ingredientele
Nu mai pune orez în perișoare. Secretul nr. 1 pentru cea mai gustoasă ciorbă

Ciorba de perișoară este des gătită în toate casele. Este foarte gustoasă, sățioasă și se prepară ușor. Există câteva secrete pentru ca acest tip de ciorbă să aibă un gust și mai bun. Îți spunem mai jos ce trucuri poți să aplici și tu.

Secrete pentru o ciorbă de perișoare deosebit de gustoasă

În primul rând asigură-te că folosești carne puțin mai grasă și este de preferat să fie de porc. În cazul în care folosești carne prea slabă, amestecă de porc sau vită sau doar vită, perișoarele vor ieși ca niște gloanțe. Dacă trebuie neapărat să folosești carne slabă, înainte de a pregăti totul trece carnea prin mașina de tocat împreună cu un pumn de miez de pâine înmuiat în apă și stors bine sau cu un cartof fiert. Amestecă până la omogenizare.

De ce să nu mai pui orez în perișoare? Orezul are obiceiul de a se umfla în timpul fierberii, ceea ce e minunat la sarmale, când rotunjește sarmaua, însă nu se aplică și în cazul perișoarelor. În timpul fierberii acesta se destramă și vei avea ciorbă de carne și orez. Orezul se adaugă la fiert, odată cu restul legumelor.

Folosește ierburi aromate. Adaugă peste carne ierburi aromate cum sunt cimbrul și pătrunjelul, apoi frământă bine ca să obții o pastă omogenă și formează perișoarele.

Atenție la momentul în care adaugă perișoarele în ciorbă. Există un singur moment bun în care să adaugi perișoarele în apa care fierbe. Potrivit fixasa.ro, întâi pune apa rece cu legumele la fiert, apoi pune perișoarele în ciorbă, când apa a început să fiarbă.

Rețetă simplă de perișoare

Ai nevoie de: doi litri de apă, o ceapă, o rădăcină de morcov tocat sau ras, o rădăcine de păstârnac tăiat cubulețe, o rădăcină de pătrunjel tăiat cubulețe, o bucată mică de țelină, un ardei kapia, un pumn de orez, cinci roșii, 500 de grame de carne tocată de porc, o legătură de pătrunjel tocat, o legătură de leuștean tocat și o foaie de dafin.

Taie și toacă mărunt toate legumele, apoi pune-le la fiert în apă rece. Pune și foaia de dafin în apă. Apoi se toacă pătrunjelul și leușteanul și o jumătate din cantitate se pune în apă. Crestează roșiile în cruce și pune-le la microunde pentru un minut pentru a le putea curăța ușor de coajă. Curăță-le și taie-le cubulețe.

Se amestecă ierburile aromate cu carnea, apoi, când fierbe apa, se formează perișoarele și se pun în apă cu grijă. După ce acestea s-au fiert (când morcovul și păstârnacul sunt moi iar orezul s-a umflat) se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se mai lasă la fiert 15 minute. Se Adaugă pătrunjelul și leușteanul apoi se stinge focul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7 26 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *