Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ce trebuie să adaugi de fapt pentru un gust deosebit, ingredientul care o face cremoasă și ușoară

Rețetă pentru o salată de vinete fără prea multe calorii
Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ce trebuie să adaugi de fapt pentru un gust deosebit, ingredientul care o face cremoasă și ușoară

Salata de vinete este unul de felurile de mâncare preferate ale românilor, mai ales pe parcursul verii. Are un gust foarte bun și este și foarte sățioasă. Aceasta are însă un număr mare de calorii din cauza uleiului folosit. Din fericire, există soluții! Află de mai jos ce să adaugi în salata de vinete pentru ca aceasta să aibă un gust deosebit și fără prea multe calorii.

Cu ce poți să înlocuiești uleiul de salata de vinete

Nutriționiștii recomandă să evităm consumul de ulei în exces. O singură lingură de ulei poate avea aproximativ 100 de calorii. Bucătarii vin în ajutorul nostru cu mai multe trucuri pentru a evita transformarea salatei de vinete într-o adevărată bombă calorică.

Vezi și – Nu mai ține vinetele în frigider. Greșeala pe care mulți o fac. Secretul lui chef Joseph Hadad pentru un gust desăvârșit

Rețetă pentru o salată de vinete sănătoasă

Ai nevoie de: patru vinete de mărime medie, o ceapă albă mare, patru căței de usturoi dați prin presă, o legătură de pătrunjel, o jumătate de linguriță de sare, un dovlecel, trei linguri de păastă de susan.

Cum se prepară totul, pas cu pas

Mai întâi de toate pune vienetele la copt într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește la 175 de grade și se lasă vinetele la copt pentru aproximativ o oră. Dacă vinetele sunt mari ele mai trebuie lăsate 10, 15 minute în plus.

Cât timp vinetele sunt la cuptor, curăță dovlecelul de coajă. Taie-l apoi cuburi mici și pune-l într-o oală mică la fiert. Se lasă așa timp de 10 minute, apoi se zdrobește până când obții un piure. Toacă apoi ceapa mărunt. În alt bol se pune pasta de tahini și sucul obținut de la ceapă. Poți folosi un tifon pentru a obține sucul de ceapă. Pune apoi sucul de lămâie și usturoiul. Nu uita să adaugi și pătrunjelul. Compoziția obținută se pune la frigider.

După ce s-au copt vinetele taie-le pe lung și folosește o lingură de lemn pentru a scoate pulpa. Toacă apoi totul pe un tocător cu un cuțit de lemn sau de plastic. Peste vinetele tocate adaugă compoziția din frigider și amestecă bine până când obții salata de vinete dorită.

Vezi și – Ce să faci dacă ai pus prea multă ceapă în salata de vinete. Trucul banal care repară greșeala

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.1 79 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *